close
CímlapSportElődöntős a PTE-s pingpongos csapat!

Elődöntős a PTE-s pingpongos csapat!

2022. július 18.

Orosz Gábort, a PTE PEAC asztalitenisz csapatának edzőjét kérdeztem, pár perccel a győzelem után a részletekről. A mai napon a elődöntő 14 órától, a döntő pedig estére várható - szorítsunk a fiúknak!

Melyik ellenfél volt eddig a legkeményebb dió?
Sok szoros meccset jatszottunk, mióta itt vagyunk, de eddig egyertelműen a mai, a negyeddöntő volt a legnehezebb – 2:2-es csapatállásnál, az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen már 2-0-ra vezetett az osztrák srác, innen sikerült fordítani , úgyhogy ennél kielezettebb nem nagyon lehetett volna.

Itthon ujjongunk - nektek van/volt időtök már örülni kicsit?
Erre még sajnos nincs idő, fél órája sincs, hogy befejeződött a negyeddöntő csapat szinten, de Kovács Sebi már az egyéni mérkőzését játssza, valamint 14:00-kor már a csapat elődöntő vár ránk. Bízunk benne, hogy a 18:00-kor kezdődő döntőben is asztalhoz állunk, úgyhogy elég sűrü napunk van szerencsére! Az előzetes célkitűzésünk az volt, hogy éremmel térünk haza, de

most már nem állunk meg, mindent el fogunk követni, hogy az az érem minél fényesebb legyen!

A verseny végén persze jöhet az ünneplés!

Mennyire befolyásolja a játékot, hogy most találkoztok a csapatokkal először?
Egy ilyen versenyen ez általában így megy. A játékosok különböző országokban, különböző bajnokságokban játszanak, a covid járvány következtében sajnálatos módon nem volt lehetőség az utóbbi időben hasonló tornákon indulni, így ezzel nem csak mi vagyunk így. Nem gondolnám, hogy nagyban befolyásolná a játékot. Néhány játékos ismeri egymást még korábbi utánpótlás nemzetközi versenyekről, de az adott mérkőzéseken, néhány labdamenet, szett után általában kiderülnek az ellenfelek erősségei, gyengeségei, ezeket próbáljuk kihasználni, ez alapján próbáljuk felállítani az aktuális taktikát.

Van csapat, amitől különösen tartotok?
Megpróbálunk inkább magunkkal, a saját játékunkkal, dolgainkkal foglalkozni. A mezőnyt látva talán a török csapat tűnik a legerősebbnek, gyakorlatilag a komplett felnőtt válogatott játekosaival érkeztek a tornára, de sokszor bebizonyosodott már, hogy nincs verhetetlen ellenfél. Egyelőre a soron következő lengyel csapatra összpontosítunk, aztán ha sikerül túljutnunk rajtuk, akkor meglátjuk kivel kell játszani. Én mindenesetre

bízom a csapatban, a fiúkban, bárki ellen is kell majd játszani.

Mennyire vannak szurkolók, mennyire kap az Európai Egyetemi Játékok figyelmet Lengyelországban?
Tegnap volt az ünnepélyes megnyitó, egész Lodz az Európai Egyetemi Játékok lázában ég! A koronavírus-járvány miatt két éve nem volt lehetőség arra, hogy megrendezzék ezt az eseményt, így érezni lehet, hogy mindenki ki volt éhezve arra, hogy végre megvalósulhasson! Óriási élmény volt a résztvevő mintegy 50 ország között Magyarország, a Pécsi Tudományegyetem zászlója alatt bevonulni. Szeretnénk köszönetet mondani a PTE Sportirodának, valamint a PTE és a PEAC vezetésének a támogatásért, a szervezői munkáért, mert már önmagában az, hogy ide kijutottunk egy életre szóló élmény, de talán az teszi teljessé, hogy ilyen szép eredményt érünk el.

Az asztalitenisz csapatdöntője ma este 6-kor lesz, a végeredmény pécsi részről e tekintetben ma estére várható.

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni