close
CímlapSportElszántság pécsi részről az Európai Egyetemek Bajnokságának futsal tornáján

Elszántság pécsi részről az Európai Egyetemek Bajnokságának futsal tornáján

2023. július 19.

Európa 17 országának 27 egyeteméről érkező 700 résztvevővel két helyszínen rendezik az Európai Egyetemek Bajnokságának Futsal tornáját július 18-tól. A megmérettetésen a Pécsi Tudományegyetem csapata is képviselteti magát. Hári Józsefet, a PTE Sportiroda vezetőjét, egyben a PTE PEAC Futsal Csapat szakosztályvezetőjét kérdeztük arról, mire számíthatunk, mit hozott a sorsolás.

“A francia Toulouse ellen kezdünk 20-án csütörtökön 15 órától. Láttuk őket játszani, ügyes játékosok, talán még nem képeznek olyan csapategységet, mint mi, de nem lesz könnyű dolgunk ellenük.
Július 21-én pénteken Pécs finn testvérvárosának, Lahtinak egyetemistáival nézünk szembe - velük egyelőre csak a vacsoránál találkoztunk, még nem láttuk őket játszani. Összeszedetteknek és komolyaknak tűntek.
Szombaton, 22-én Split ellen küzdünk majd. Azt gondolom, talán mindig egy házigazda csapat ellen a legnehezebb játszani. Split egyeteme erős futsalban, bár idén utolsó helyezettként kiestek az NBI-ből. Láttuk őket edzeni: aprók, de gyorsak, nem lesz egyszerű mérkőzés” -
értékeli az ellenfeleket Hári József.


Fotó: EUSA, Ilona Matijevic

Ami pedig a PTE Futsal csapatát illeti, hozzáteszi:

A srácok nagyon elszántak, először vehet részt Pécs ilyen versenyen, szeretnénk  megmutatni, mit tudunk.”

A bajnokság nem kezdődött zökkenőmentesen: “Egy problémánk van, nem tudtunk edzéslehetőséget foglalni mára, a szervezők be nem tartott szabályokra hivatkozva nem hagyták, hogy használjunk egy egyébként üres csarnokot. Nagyon szomorú vagyok emiatt. Csütörtökön szabadnapunk lesz, futással fogunk kezdeni, és délután már fogunk tudni abban a csarnokban edzeni, ahol az első mérkőzésünket játsszuk majd.”
És hogy mi a legtöbb, amit kihozhatunk a tornából? “Megnyertük idén az NB2-t, nagyrészt ezzel a csapattal, ősszel az NB1-ben játszunk majd. A bajnokság előtt pár hónappal a csapatok címerei szerepeltek egy tabellán - legfelül volt a miénk. Akkor azt mondtam, remélem, hogy a bajnokság végén is így lesz. Erre most, amikor vonultunk be az egyeztető meetingre, elsőként szerepelt a PTE a regisztrációs listán - azt mondtam a fiúknak, nekem ez gyanús! (nevet) Igyekszünk megfelelni ennek a karmának.”

Legyen így! Hajrá, srácok!


Fotó: EUSA, Ilona Matijevic

A menetrend tehát:
július 20. 15:0 PTE-TOULUSE Gripe 1. csarnok
július 21. 15:00 LAHTI-PTE Poljud
július 22. 17:00 SPLIT-PTE

A meccseket ezen a csatornán lehet majd élőben követni:
https://www.youtube.com/watch?v=az-ObT7mRGk&list=PLbewrL2C3NO6uTq4lijgoLeyrxdi8RP7B

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni