close
CímlapSportElsöprő, 9:0-ás szettaránnyal indítottak a PEAC asztaliteniszes fiúk

Elsöprő, 9:0-ás szettaránnyal indítottak a PEAC asztaliteniszes fiúk

2022. július 16.

Pénteken versenybe szálltak a Pécsi Tudományegyetem asztaliteniszezői a lengyelországi Lodz-ban zajló Európai Egyetemi Játékokon, az első akadályt fényes győzelemmel vették.

Az asztalnál Kovács Sebestyén, Molnár Dávid és Bognár Bence is könnyűszerrel, elvesztett szett nélkül hozta a PTE számára a 3:0-át. Az Orosz Gábor és Varga László által irányított csapat a finn University of Jyvaskyla ellen frissen szerzett győzelemmel megerősödve száll szembe ma 14:30-kor a brit Nottingham Trent University, majd 18:30-kor a lengyel Rzeszow University of Technologi ellen A PEAC.
A PTE csapatában szereplő asztaliteniszezők név szerint Molnár Dávid, Kovács Sebestyén, Bognár Bence, Mihalovity Dominik valamennyien a PTE PEAC asztaliteniszezői és a PTE ETK hallgatói, akik

nem titok, hogy nagy bravúrra készülnek az egyetemi világversenyen.

Mind rendelkeznek nemzetközi rutinnal, hiszen a korosztályos válogatottakban is szerepeltek, illetve Molnár Dávid és Kovács Sebestyén aktív tagja volt az idei évben a Bajnokok Ligájában szereplő magyar Extraliga bajnokságot nyert PTE- PEAC Kaló Méh csapatának is. Mindenképpen plusz motivációt jelenthet, hogy nemzetközi versenyen először szerepelhet magyar csapatot erősítve Bognár Bence és Mihalovity Dominik, akik a diaszpóra magyarságot képviselve érkeztek a Pécsi Tudományegyetemre, és egyetemi tanulmányaik mellett a legmagasabb szinten asztaliteniszeznek. Szükség is lesz a játékosok nemzetközi rutinjára, ugyanis 20 ország egyetemi csapata száll versenybe!
A sorsolást követően a négy fős csoportban a második kiemeltként kezdték meg a küzdelmeket, az alábbiak szerint:

9:00 PTE (HUN)- University of Jyvaskyla (FIN) 3-0 (9-0! szettaránnyal)
14.30 PTE (HUN)- Notthingen Trent Univserity (GBR)
18.30 PTE (HUN)- Rzenszow Univserity of Technology (POL)

A finn, angol, lengyel és magyar csoportból két egyetem csapata jut tovább. A csapat edzői: Orosz Gábor és Varga László a PTE PEAC Kaló Méh edzői Team tagjai.

Ma 14:30-kor és 18:30-kor folytatódik a verseny a PTE-s asztaliteniszezők számára.
Hajrá, fiúk! Hajrá, PTE!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni