close
CímlapSportFakanállal és evezővel a csúcsra!

Fakanállal és evezővel a csúcsra!

2024. október 14.

Az elmúlt szombaton a PTE OIG Sportiroda ismét összegyűjtötte a sport és gasztronómia szerelmeseit az Orfűi-tónál, ahol verőfényes napsütésben került sor az egyetem idei utolsó nagyszabású szabadtéri rendezvényére. Bár a sárkányhajó regattát eredetileg egy másik időpontban szerették volna megtartani, a korábbi rossz időjárás miatt végül halasztani kellett, ám a hangulat így is töretlen volt. 
 

Tíz csapat szállt vízre, hogy megmérkőzzenek egymással. Az evezéshez nemcsak ügyességre, hanem kiváló csapatmunkára is szükség volt, hiszen az összhang és a közös ritmus határozta meg a verseny kimenetelét. Végül az MIKingek bizonyultak a leggyorsabbnak.  


Fotó: PTE OIG Sportiroda


Kristóf Máté, a MIKingek építészmérnök mesterszakos hallgatója, így emlékezett vissza a felkészülésre: „Ez már a hatodik alkalom volt, hogy a Műszaki és Informatikai Karról részt vettünk a versenyen, és ötödik alkalommal két csapattal is jelen voltunk. A hallgatók körében népszerű sport, így fontosnak tartottuk, hogy gyakorlási lehetőséget is biztosítsunk számukra. Két héttel a verseny előtt Orfűn gyakoroltunk, ahol két hajóval is tudtunk készülni.

A versenyt mindenki nagyon élvezte, és a remek hangulat jellemezte az egész napot.”

A MIKingeket  szorosan követte a Sárkányszív Klinika, míg a Kontroll Csoport a harmadik helyen végzett. 


A sportprogramot kiegészítve gasztronómiai kihívás is várt a résztvevőkre, ugyanis tíz bográcsban rotyogott a magyaros gulyás, melyet a csapatok maguk készítettek el. A főzőversenyt szintén az MIKingek nyerték, a második helyet a Sárkányszelídítők, a harmadikat pedig a Reumacsek csapata szerezte meg. Külön érdekesség, hogy a Pécsett tanuló nemzetközi hallgatók is beneveztek egy csapattal: bár az evezésnél még akadtak kihívásaik, húsmentes gulyásuk egyedi és figyelemreméltó színfoltja volt a főzőversenynek. 


Kristóf Máté elmondása szerint a főzőversenyre is komolyan készültek: „A Hallgatói Önkormányzat elnöke, Kovács Norbi indult az egyik csapatnál, a másiknál pedig egy építőmérnök hallgató.

Erre is már évek óta gyúrtunk, de most sikerült behúzni a főzőversenyt is!

Természetesen a két szakácsunk is örömmel főzött a hallgatóknak, és külön öröm volt számukra, hogy mindenkinek ízlett a főztjük.” 


A két vetélkedő közben a jelenlévők sporttudásukat is próbára tehették, hiszen a PTE és Pécs sportéletéről szóló kvízkérdésekre válaszolhattak. A helyes megfejtők egy-egy sportszeletet nyertek.


A rendezvényen dr. Miseta Attila, a PTE rektora is részt vett, és nemcsak támogató jelenlétével, hanem főzési tudományával is gazdagította a napot. Dr. Nyitrai Miklós, az ÁOK dékánja is kilátogatott, hogy bátorítsa a csapatokat. Az esemény színvonalas lebonyolításához a PTE a Családokért projekt járult hozzá. 

Eredmények 
Sárkányhajó verseny: 

  1. MIKingek 

  1. Sárkányszív Klinika 

  1. Kontroll Csoport 

  1. TitaMIK 

  1. Kékhalál 

  1. Power Stroke 

Reményfutam: 

  1. LMI Csapás 

Főzőverseny: 

  1. MIKingek 

  1. Sárkányszelídítők 

  1. Reumacsek 

  1. KKI 

  1. Kékhalál 

  1. Dynamites 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni