close
CímlapSportCsillogó eredmények a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon

Csillogó eredmények a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon

2024. augusztus 05.

Bronzérmet nyert csapatban és hatodik helyet szerzett hip-hop duóban a magyar cheerleading válogatott Splitben, az Egyetemek Cheerleading világbajnokságán augusztus 4-én.

Büszkeség, hogy a csapat nagy része (tizenhatan a tizennyolcból!) a PTE hallgatói. A válogatott szakmai vezetője, Bánkyné dr. Perjés Beatrix nyilatkozott.

Tizenhárom ország sportolói mérették meg magukat a világbajnokságon: Ausztrália mellett a tengerentúlt az USA és Kanada, Ázsiát Japán, a cheerleadingben is nagyhatalomnak tekinthető Kína, valamint Tajvan, Európát Bulgária, Horvátország, Litvánia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország képviselte. Hip-hop csapatban a kínaiak vitték el az aranyat, a második Ausztrália lett.
A magyar bronz pedig nagyon szépen csillog, ugyanis a pontszámok versenynapról versenynapra egyre csak növekedtek. “A világbajnokság mindhárom napján elő kellett adnunk a gyakorlatot. A pénteki kategorizálás után a végeredményt a szombati pontszámok és legnagyobb arányban a vasárnapi pontszámok alapján számolták. Mi

minden nap egyre magasabb pontszámot értünk el, kétszer is javítani tudtunk!

Úgy érzem, saját magunkat is legyőztük!” - mondja Bánkyné dr. Perjés Beatrix. Az elkötelezettség és szisztematikus építkezés a két pillér, amikre a csapat épített: a csapat magját adó PTE PEAC Cheerleading Szakosztály tavalyi veronai és a Magyar Cheer Hip-Hop Válogatott idei norvég szereplése után az egyetemi hallgatók beleadtak mindent a felkészülésbe: “Nagyon keményen megdolgoztunk a sikerért a felkészülés során is, de a versenyzések után is edzettünk és tisztítottuk a gyakorlatot.”
Ami a duó teljesítményét illeti, a szakmai vezető aláhúzza: a rutinos ázsiai sportolók zsebelték be az első három helyet, a hatodik komoly eredmény a magyarok - jelesül két PTE-s hallgató - részéről.
Hatalmas élmény volt a verseny, nagyon jó volt a szervezés, a csapatok egymásnak is szurkoltak” - kommentálja az eseményt Bánkyné dr. Perjés Beatrix. Hozzáteszi: “Kerülgetett minket a balszerencse, már az utazás során is meg kellett ismerkednünk helyi autószerelőkkel, de szükség volt bokakezelésre, és a nagy meleg miatt is felmerültek problémák, de szerencsére minden csak átmeneti akadálynak bizonyult.” A nemzetközi versenyek velejárója a doppingteszt is, így szúrópróbaszerűen a magyar csapat egyik tagját is besorsolták a vizsgáltak közé, vagyis ezen a fordulóponton is átesett története során először a csapat.
Mint minden világverseny, ez is

előremutat a (sport)diplomáciát tekintve is:

a horvát turisztikai miniszter, Split polgármestere, a FISU képviselői, a nemzetközi cheerleading szövetség tagjai mind jelen voltak az eseményen - a csapatunknak pedig a nagykövetünk is szurkolt a helyszínen. “Nagyon büszke vagyok mindenkire, megdolgoztunk ezért a sikerért! “ - összegez Bánkyné dr. Perjés Beatrix.

Virtuális ölelés és taps a válogatottnak, melynek tagjai:

Hip-hop double

Tóth Petra
Zab Johanna

Hip-hop csapat

Mayer-Bartalos Mendi Kiara
Hári Anett
Kérdő Luca
Koleszár Lili
Majoros Ivett
Nagy Zsófia
Nyulasi Csenge
Ostrosics Réka
Szabó Edina
Tárnoki Kata
Tóth Anna
Tóth Petra
Zab Johanna
Finak Zsombor
Molnár Barnabás
Weiling Magor Vendel

SZTE
Varga Attila

MTE
Varga Bendegúz

Felkészítők
Bánkyné Dr. Perjés Beatrix
Szalai Kata
Biró Tímea
Horváth Tamás
Nagy Attila
Bánky Botond

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni