close
CímlapSportFuss a rákgyógyításért! Csatlakozz!

Fuss a rákgyógyításért! Csatlakozz!

2021. szeptember 10.

Haincz Krisztián a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar nemzetiségi német – testnevelés osztatlan tanár szakos végzős hallgatója. A Fuss Rákgyógyításért program futónagykövete is, aki egymaga több mint nyolcvan futót vett rá arra, hogy csatlakozzanak a holnapi rendezvényhez!

Mióta foglalkozol sporttal?
Gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben a sport. Szüleim mindketten sportoltak, így követni tudtam a jó példát. Kezdésként néhány évig judoztam, majd váltottam labdarúgásra, amit a mai napig szívesen űzök. Emellett a súlyzós erőfejlesztés és az egészséges életmód is meghatározó része az életemnek.

Mennyire kihívás megmozgatni az embereket? Mi a titka annak, hogy ilyen sok embert be tudsz szervezni pl: egy futóversenyre?
Meglátásom szerint az egyetemisták nagy része szívesen sportol, őket könnyebb megmozgatni egy ilyen szervezés során, hiszen valamivel több idejük és motivációjuk van, mint azoknak az embereknek, akiknek egy kötött munkahelyük van 8-12 órás munkaidővel.
Minden évben megrendezzük a nagy népszerűségnek örvendő gólyatáborunkat, ahol az egyetemisták megismerkedhetnek az igazi pécsibölcsész családias életérzéssel. A család pedig minden tekintetben egy támogató közeget jelent. Az idei futásra ennek köszönhetően rengeteg csatlakoztak, amire a hallgatóknak az Orientációs napok keretein belül volt lehetőségük regisztrálni. A rendezvény népszerűsítését, az idei őszi szemesztertől induló facebook csoportunkban valósítottuk meg, ami az

,,Egy sportosabb BTK”

névre hallgat. Itt találkozhatnak majd a Pécsibölcsészek sok más és hasonló sportrendezvénnyel a közeljövőben.

Hogyan/ Mikor kerültél kapcsolatba a Fuss a Rákgyógyításért rendezvénnyel?
Tavasz óta a PTE BTK HÖK sportreferenseként tevékenykedek és ennek köszönhetően a PTE Sportirodával egy igen jó kapcsolatot sikerült kialakítani. A versenysportok mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a szabadidő sportokba és az ilyen jótékonysági rendezvények népszerűsítésére. Így természetesen nem volt kérdéses, hogy mi is csatlakozzunk ehhez a kezdeményezéshez.

Mit gondolsz a Fuss a Rákgyógyításért eseményről? Mennyiben más, mint egy átlagos verseny? Miért érdemes csatlakozni ehhez a rendezvényhez?
Véleményem szerint egy nagyon jó hangulatú és rendkívül színvonalas rendezvény. Mindezek mellett egy

nemes célt tudunk támogatni, ami miatt még kiemelkedőbb.

Itt sokkal inkább a jótékonysági célon van a hangsúly, mintsem a versenyszellemről. Ami miatt ,,versenyként” tekinthetünk rá, az az, hogy az esemény végére közös erővel a lehető legtöbb támogatást tudjuk összegyűjteni az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány számára. Ha másért nem is lenne érdemes, de a jó cél érdekében mindenképp megéri csatlakozni az egyénként is nívós rendezvényhez.

A rendezvény helyszínén is lehet regisztrálni, holnap 9-től!
További info ezen a linken!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni