close
CímlapSportFutónagykövet kerestetik!

Futónagykövet kerestetik!

PTE Sportiroda, jótékonyság, futás
2019. március 13.

A PTE Sportiroda a Pécsi Tudományegyetem történelmének legnagyobb jótékonysági futására készül ebben az évben, „Fuss Zentéért!” elnevezéssel.

Györök Zente 2018.02.28-án született egy súlyos genetikai rendellenességgel, melynek neve SMA I. (Gerincvelő izomsorvadás). Ezzel a diagnózissal a babák a két éves kort sem érik meg, de Zente kivétel! Egy speciális kezelés segítségével felvette a harcot és küzd a betegség ellen. Mozgásfejlődése beindult, viszont a további fejlődéshez rengeteg fejlesztésre, terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége. Ha tehetitek, akkor támogassátok Zentét, hogy neki is lehetősége legyen egy boldog és önálló életre!

A FUTÓNAGYKÖVET státusz egyrészről arról szól, hogy egy adott karról, szervezeti egységről, irodából valaki vállalja azt a szerepet, hogy segíti a PTE Sportirodát egyetemi polgárok toborzásában a jótékonysági futásra. Minél több egyetemi futó megmozgatása mintegy 1367 m-es távon nehéz feladat (Rektori Kabinet – Széchenyi Tér), azonban ha ebben tudtok segíteni TI, PTE polgárok, akkor könnyebben megvalósítjuk a célunkat. Másrészről lehetőséged nyílik az Összefogás Zentéért Alapítványon keresztül arra, hogy a futásod (illetve futóid) által legalább 500 Ft-tal segítsd Zente baba fejlődését, illetve felhívd a figyelmet erre a ritka, de annál súlyosabb genetikai betegségre.

Minden futónagykövet, valamint futó jótékony részvételét emlékpólóval jutalmazzák a szervezők.

Az eseménnyel, valamint a futónagyköveti teendőkkel kapcsolatban részletes tájékoztatást nyújt a PTE Sportiroda az alábbi időpontokban, amelyekből egyet a jelentkezésnél kötelező megjelölni:

Április 1. (HÉTFŐ, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Április 2. (KEDD, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Április 3. (SZERDA, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Futónagyköveti jelentkezési határidő: 2019. március 28.

Jótékonysági futás időpontja: 2019. április 24. (Esőnap: 2019. május 02. )

Jelentkezni tudsz online az alábbi linken: https://egyetemisport.pte.hu/esemeny/futonagykovet_kerestetik (regisztrációs sablon csak az oldalra való bejelentkezés után jelenik meg)

Információ: egyetemisport.pte@gmail.com

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni