close
CímlapSportHáromszoros hosszabbítás

Háromszoros hosszabbítás

2024. május 21.

Három saját nevelésű fiatal játékossal hosszabbított szerződést a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, mely tavaly augusztusban együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, így a 2023/2024-es szezonnak mindkét csapat NKA Universitas Pécs néven vágott neki. A következő szezonban Herger Salamon, Scherer Bálint és Rátgéber Tamás erősíti tovább a felnőtt férfi csapatot.

A három játékos különösen értékes az NKA számára, hiszen amellett, hogy mindhárman pécsiek és megértek a feladatra, gyakorlatilag az első naptól az akadémián dolgoznak és fejlődnek. Az elmúlt szezonban bebizonyosodott, hogy nem csak a tapasztaltabb magyar játékosokra lehet számítani, de az akadémia növendékeire is. Gőbl Gábor, az NKA ügyvezető igazgatója Herger Salamonnal, Rátgéber Tamással és Scherer Bálinttal hosszabbított szerződést, hiszen a fiatal játékosok nagy értékei a klubnak, illetve a pécsi kosárlabdázásnak.

A fiúk  végigjárták a ranglétrát az utánpótlásban, vették az akadályokat, folyamatos fejlődésüknek, megfelelő hozzáállásuknak köszönhetően eljutottak odáig, hogy érettek az NB I. A-csoportos szereplésre. A szerződés egyben azt is jelenti, hogy élnek azzal a lehetőséggel, életpályamodellel, amit az NKA és a Pécsi Tudományegyetem közösen tud nyújtani, vagyis a játékosoknak nem kell választaniuk a versenysport és az egyetemi tanulmányok között!

Gratulálunk, sok sikert a folytatáshoz!

Forrás: NKA Pécs

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni