close
CímlapSportHatáron átnyúló együttműködést kötött a PTE-PEAC Asztalitenisz Szakosztály

Határon átnyúló együttműködést kötött a PTE-PEAC Asztalitenisz Szakosztály

2021. szeptember 28.

Útjára indult a STTARS című projekt, vagyis az a horvát – magyar határon átnyúló együttműködés, amelynek keretében a PTE PEAC Asztalitenisz szakosztálya és a Vodovodo Osijek csapata kötnek hosszú távú megállapodást.

A projekt egyik legfontosabb célja a határ menti régiók összekapcsolása és partnerség kialakítása a sport által.
 

Prof. Dr. Miseta Attila elmondta: „a két egyesület közös történelme sokkal messzebbre nyúlik vissza időben, és, ha a történelmünkben voltak is zökkenők, a mi közös sport múltunkban ilyenről nincs tudomása. Ebben a tekintetben azt ünnepeljük ma, hogy újabb együttműködés lép életbe az eszékiekkel. Az egész Tudományegyetemen nagyon büszkék vagyunk a PEAC Asztalitenisz eredményeire, és bízom abban, hogy ez az együttműködés mindenképpen eredményes lesz, és tovább tudnak fejlődni a játékosok.” Ez sok-sok munkát igényel, így ehhez kívánt a rektor úr sok kitartást.

Prof. Dr. Ács Pongrác, a szakosztály elnöke egyetértett a rektor úr szavaival, ám kiemelte, hogy ez az együttműködés nem véletlenül jött létre, a sport összeköti a közösségeket, és barátságokat tud generálni. A két klub közötti barátság régi hagyományokkal bír, hisz az eszékiek elnökével nagyon sokat zöld asztal mellett sportoltak egymással. „Mind a két fél elmondhatja, hogy a szakmai munkát jól végzik, és a saját országaikban kimagasló eredményeket érnek el, de ez néha kevés, így ezért van szükség ezekre az együttműködésekre, hogy a nemzetközi vérkeringésbe is bekerüljünk. ” 

Knezevic Dragan, a Vodovodo Osijek egyesületének elnöke elsősorban köszönetet mondott Prof. Dr. Ács Pongácnak, illetve Dudás Róbertnek is, akikkel régóta tartó barátságot ápol. Az elnök úr elmondta, hogy a PEAC-nál nagyon tehetséges versenyzők vannak, így számukra is fontos, hogy ilyen erős játékerőt képviselő játékosok ellen játszhassanak, vagy velük edzhessenek. „Szeretném kihangsúlyozni, hogy mindenképpen szeretnénk folytatni ezt a projektet, és a továbbiakban is együttműködni a pécsi klubbal.”

A projekt jól illeszkedik a különböző célcsoportokhoz. Segít egy erősebb sportközösség és partnerség kialakításában a HU és a HR szakemberei között a sikeres jövőbeli együttműködések érdekében. A szervezett kupaesemények lehetőséget biztosítanak a partnereknek, hogy bemutassák, megismerjék és megértsék a két nemzet sportkultúráját. Ennek eredményeként hosszú távú partnerségi kapcsolatok jönnek létre. A Regionális Kupa és az edzések során a résztvevők lehetőséget kapnak erős barátságok kialakítására. A csapatok kicserélik korábbi tapasztalataikat, véleményüket, javaslataikat és ötleteiket. A PEAC TTA és a Vodovod Osijek TTA növekvő játékosgenerációjával rendelkezik. 

UnivTv

UnivTv

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni