close
CímlapSportHomokvihar a pályán

Homokvihar a pályán

2024. szeptember 23.

Szeptember 19-én a Tüskésréti Sportpálya adott otthont az Országos Egyetemi Strandkorfball Kupának, ahol négy felsőoktatási intézmény csapata mérte össze tudását. Az eseményt a Magyar Korfball Szövetség és az Oktatási Igazgatóság (OIG) Sportirodája közösen szervezte.  

A verseny során a Pécsi Tudományegyetem csapata kitartóan küzdött, és az izgalmas mérkőzések során remek teljesítményt nyújtott.

A PTE-sek a bronzérmet szerezték meg, miután a döntőbe jutásért folytatott harcban erőn felül teljesítettek.

A PTE gárdája nemcsak a játékával, hanem sportszeretetével is lenyűgözte a közönséget. 

A végső győztes az Óbudai Egyetem csapata lett, akik kimagasló teljesítménnyel biztosították maguknak az első helyet. Második helyen a Hittudományi Főiskola és a PTE Medikus SE közös csapata végzett. A Szegedi Tudományegyetem csapata a negyedik helyet szerezte meg. 

Az egyéni díjazottak közül kiemelkedett Farkas Krisztina, az Óbudai Egyetem játékosa, így ő érdemelte ki a Gólkirálynő címet, míg a Gólkirály, Majer Zsolt, szintén az Óbudai Egyetem csapatából, több kiváló találattal is hozzájárult csapata sikeréhez. 

A magyar korfball életében komoly vtozások történtek-történnek az elmúlt időszakban, melyek bízunk benne, hogy a fejlődés irányába mozdítja a sportágunkat. Ennek fontos eleme egy stabil és egyetemi sport hátteret biztosítani a játéknak.

Reméljük a jövőben egyre több magyar felsőoktatási intézmény próbálja majd ki a korfballt és kerül be a sportág vérkeringésébe. Örülnénk neki, ha egy meghatárózó része lehetnénk a MEFOB-oknak. ű

A strandkorfball egy nagyon dinamikusan fejlődő, látványos, izgalmas új szakág, mely pár év alatt felkerült a Világjátékok programjára és már 2025-ben Chengdu-ban is találkozhatunk vele. (Két PTE hallgató is a válogatott tagja. Laki Anna ETK alumna és Bellusz Kristóf KTK hallgató. - a szerk.)  Örülünk, hogy Pécs vállalta a kísérleti ló szerepét. Egy elképesztő helyszínen egy jól szervezett rendezvényen vagyunk túl!  A Magyar Korfball Szövetség nevében szeretnék megköszönni PTE Sportirodának a szervezést és a Central Wakeboard Centrum, valamint a PTE Egészségtudományi Karának közreműködését.” - nyilatkozta dr. Cselik Bence, a Magyar Korfball Szövetség elnöke.  

A színvonalas esemény nemcsak a versenyzésről, hanem a közösségépítésről is szólt, egyúttal jelentős lépés volt a korfball sportág népszerűsítésében a magyar egyetemi sportéletben. A szervezők remélik, hogy a rendezvény hagyományt teremt, és a következő években még több egyetem csapata vesz majd részt a kupán. 

Ha érdekel a korfball, keresd a PEAC Egyetemi sport szakosztályát bizalommal: peac.korfball@gmail.com 

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni