close
CímlapSportI. PTE Dolgozói Sárkányhajó Regatta

I. PTE Dolgozói Sárkányhajó Regatta

2018. május 31.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend egyetemünkön a sárkányhajózás, ez egyfelől köszönhető a Dunai Regatta PTE Csapata munkájának, valamint sikereinek, másfelől most már szinte hagyomány, hogy félévről-félévre a hallgatók kipróbálhatják az evezést az egyetemi Sárkányhajó Regattán, amelyet idén tavasszal már nyolcadik alakommal szervezett meg a sportiroda. A sportág és az egyetem kapcsolata május utolsó hétvégéjén egy újabb mérföldkőhöz ért, miután a PTE OIG Sportiroda megszervezte az első dolgozói Sárkányhajó Regattát és az már most kijelenthető, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel nem utoljára: a szervezők minden elvárását felülmúlta a teltházas előnevezés, ami 14 csapatot és közel 400 munkatársat, családtagot jelentett.

Csapatok:

1367
Hihetetlen Rakéták
Sárkányszív Klinika
Kamikaze
Életben Maradni
LMI Erők
ÁOK Izomerek
Hórukk
Kata Team/MK
DragoNOK
Pathológia In Team
CI- Dragons
Hullámtörők
Vasmacska

A rendezvényt a hallgatói kupákhoz hasonlóan színesítette egy jó hangulatú főzőverseny, ahol az elkészítendő „versenyszám” a nemrég hivatalosan is hungarikummá vált gulyásleves volt. Miután minden csapatnak egységesen biztosított alapanyagok mellett megengedett volt az extra hozzávalók felhasználása, több esetben igen színvonalas „pályaművek” érkeztek be, így a résztvevőkből verbuvált „szakértő zsűri”-nek nemcsak az ételek forrósága okozott melegebb pillanatokat.

Főzőverseny végeredménye:

1. CI- Dragons
2. Hórukk

3. PTE Válogatott
4. Sárkányszív Klinika

Ami az evezős versengést illeti: a csaták ezen a fronton sem maradtak el. A nagy létszám miatt az első forduló után a bajnokság kettévált, ami azt jelentette, hogy a győztesek folytathatták a versengést az I. PTE Dolgozó Sárkányhajó Regatta bajnoki címéért, míg a nyitókör vesztes alakulatai a Poszeidón kupa elnyerésért evezhettek. Innentől kezdve a küzdelmek kieséses rendszerben zajlottak, így azok a „bizonyos centik” nem egyszer fontos pozíciókról döntöttek. A számtalan fordulók végső küzdelmét az Általános Orvostudományi Kar LMI Erők alakulata, valamint a Műszaki és Informatikai Kar Kamikaze elnevezésű csapata vívta, mely összecsapás végén az utóbbi MIK-es formáció örülhetett jobban, hiszen első ízben hódították el a bajnoki címet, valamint az esélyt, hogy a következő alkalommal megvédhessék győzelmüket.

I. PTE Dolgozói Sárkányhajó Regatta végeredménye:

1. Kamikaze
2. LMI Erők

3. ÁOK Izomerek
4. Hihetetlen Rakéták

A Poszeidón-kupáért vívott csatározás is szoros küzdelmeknek adott otthont, ahol a végső győzelmet a Nemzetközi Oktatási Központ és az Idegennyelvi Titkárság közös csapata, a DragoNOK kaparintotta meg.    

Poszeidón-kupa végeredménye:

1. DragoNOK
2. CI- Dragons
3. Kata Team/ EMKÁ
4. Vasmacska

Akik esetleg korábban befejezték az evezést vagy maradt felesleges energiájuk, azok levezethették egy kis felüléssel. A lelkes résztvevők által elvégzett gyakorlatok beleszámítottak a MEFS Legizmosabb Egyeteme kampányában életre hívott felsőoktatási intézmények közötti országos versengésbe. A szervezők az összes versenyszám helyezettjeihez hasonlóan kupákkal díjazták a férfi-női-gyermek kategória győzteseit.  

Győztesek:

Férfi: Pál János 330 db
Női: Priskin Éva 357 db

Gyermek: Laklia Vanda és Simó Flóra Kata 300 db

Halmos Zoárd

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni