close
CímlapSportI. PTE Dolgozói Sport Délelőtt

I. PTE Dolgozói Sport Délelőtt

PTE Táncoló Egyetem
2019. február 08.

PTE- A Családokért programsorozat részeként, február 16-án szombaton kerül megrendezésre a Táncoló Egyetemszervezésében, az I. PTE Dolgozói Sport Délelőtt.

A szervezők várnak minden kedves munkatársat, valamint családtagot a rendezvényre.

Programok:

9:00-9:45 Alakformáló táncaerobik - Szalai Kata: Az óra célja a sport és a tánc összhatása révén a koordinációs készség, az alakformálás és a relaxáció összekapcsolása. Az óra egy laza, könnyed koreográfia elsajátításával kezdődik, amely főként a keringési rendszer működését illetve a koordinációs készséget javítja. Ezt követően izomtónus fokozás zajlik különböző izomcsoportokra, különös tekintettel a kritikus testtájakra - has, comb, váll, fenék. Végül nyújtással, relaxációval zárjuk az edzést. Az órákra kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal polifoam matracot vagy vastagabb törülközőt.

9:45-10:30 Zenés torna - Szuhán- Glass Beáta: Jókedv, erő, kikapcsolódás. Az egész napos ülőtevékenység után kellemes átmozgató torna, mely a kritikus testtájak feszesítését, erősítését szolgálja, tánclépésekkel hat a vidámabb közérzetre, a lezáró relaxációval pedig kikapcsolódást biztosít a mindennapi gondok alól. Az órára kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal polifoam matracot vagy vastagabb törülközőt.

10:30-11:15 Party rock and roll - Szauer Zoltán: Az óra célja az, hogy bármilyen buliban magabiztosan táncolhassanak az erre járók. A bulis, laza tánc garantálja a jó hangulatot. Az alaplépések elsajátítása után következhetnek a változatos forgatások, és innentől kezdve már a parkett ördögeivé válnak a résztvevők.

11:15-12:00 Breakness - Filkóházi Zoltán: Egy kis erősítés és mozgásfejlesztés. Koordináció, ritmusérzék, testtudat és mozdulat pontosság. Ezeket az alap képességeinket a breaktánc legalapvetőbb elemeinek segítségével fejleszthetjük, mely képességeket később, akár egy saját testsúlyos vagy akár egy súlyemelő gyakorlat végrehajtásakor is elővehetünk. Pörgős bemelegítés, törzs erősítés, majd technikázás a különböző támaszhelyzetek megtanulásához. Senki ne ijedjen meg! A fejen forgást még nem ezen az órán sajátítjuk el ;)

Helyszín: PTE Tánc- és mozgásterem (Ifjúság útja 6., B épület).

A részvétel INGYENES, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet bejelentkezés után, itt az eseményen belül elvégezhet. (Bejelentkezni az oldalon a jobb felső sarokban lévő fehér kereszt kattintásával lehet.)

Jelentkezési határidő: február 13. 12:00

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni