close
CímlapSportI. PTE Korfball Kupa

I. PTE Korfball Kupa

2024. március 21.

Hat csapat, közel ötven sportoló, lelkes szurkolók  – ez jellemezte az I. PTE Korfball Kupát, melyet március 20-án rendeztek a Papp Gábor Sprotcsarnokban. A bemutató jellegű megmérettetésre hallgatói és kari közösségek, valamint az egyetemmel munkaviszonyban állók, illetve „öregdiákok" is nevezhettek.

Az első helyezett az Air Ball csapata, a második az ETK, a harmadikak pedig a Vad cicák lettek. A kupa gólkirálya egy középiskolás, a korfballt amatőr szinten űző Vágó Máté lett, a gólkirálynő címet pedig Juhász Noémi, a MIK hallgatója, válogatott korfballos érdemelte ki.


A nyertes csapat, az Air Ball
„A célunk, hogy a MEFS felvegye a korfballt a MEFOB sportágai közé”- mondta el dr. Cselik Bence, a Magyar Korfball Szövetség elnöke. Hozzátette: „Ez lehetővé tenné azt is, hogy népszerűbbé válhasson a sportág a hallgatók körében, mely a távolabbi jövőben lehetővé tenné majd az ösztöndíj-rendszerhez való csatlakozást is.” A kupa kapcsán pedig hangsúlyozta: „Kiegyenlített volt a mezőny, színvonalasak voltak a mérkőzések. annak külön örülök, hogy látszott, hogy mindenki nagyon jól érzi magát” – jegyezte meg dr. Cselik Bence, majd hozzátette: „Tanuljuk ezt a sportot, első kiemelt lépésként elégedett vagyok a rendezvénnyel. A következő esemény május 8-án lesz, ekkor egy egyetemek közti kupát hirdetünk majd meg.”

Hallgatóként - aki komolyabban gondolja - a PTE PEAC-nál lehet jelentkezni az edzésekre, melyeket szerdánként tartanak. Érdeklődni az info.peac@gmail.com email címen lehet.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni