close
CímlapSportIan O'Sullivan: „Az ír focicsapat kitartása nagyon inspiráló”

Ian O'Sullivan: „Az ír focicsapat kitartása nagyon inspiráló”

2016. június 12.

Ian O'Sullivan, a Mongooz And The Magnet énekese megosztotta velünk, hogyan készül az idei labdarúgó Európa-bajnokságra.  Mint mondja, legjobban azt szereti a sportban, hogy akárki nyerhet, s ez minden ország szurkolóit reménnyel töltheti el.

20160414-csortos-szabolcs-0326-5662-portre-ian-mongooz.jpg

Nagyon várom már a 2016-os foci Eb-t. Mostanában nincs túl sok szabadidőm, mivel dolgozom és mellette folyamatosan koncertezem, de az biztos, hogy minden ír meccset meg fogok nézni és ha lesz rá lehetőségem, a többit is.

Szabad téren, például a Kossuth téren szeretek Eb meccseket nézni: ahol rengeteg az ember, a szenvedély, az izgalom, mindez egy forró nyári estén... Sajnos Írországban ezt sosem élhettem át az időjárási körülmények miatt, úgyhogy itt mindenképp kiélvezem! Bár az ír meccseket lehet, hogy a lakásba bezárkózva fogom nézni a laptopomról, hogy nyugodtan üvöltözhessek (nevet).

Írországban úgy szoktunk szurkolni, hogy elmegyünk egy étterembe, vagy pedig valamelyik barátomnál gyűlünk össze, ahol aztán eszünk és iszunk, miközben focit nézünk. Idén majd a Kossuth téren idegeskedhetek, amikor majd Pepe a legkisebb széllökéstől is a földre esik vagy valaki igazságtalanul kap büntetőt.

pepe_1784446a.jpg
Képler Laveran Lima Ferreira (Pepe) 

Természetesen Írországnak szurkolok, de remélem, hogy Magyarország is jól teljesít majd. Viszont ha a két ország összecsap, nem lesz kérdés, hogy kinek a pártján leszek. Fogalmam sincs, ki fog nyerni, pontosan ez az, amit imádok a sportban: a 2004-es görögországi győzelem óta világos, hogy bárki nyerhet, akár még mi is!

Az íreknél nincs ott Ronaldo vagy Zlatan, viszont nagyon keményen dolgoznak és jók a csapatjátékban. Inspiráló látni, hogy hová jutottunk a korábbi eredményekhez képest, amikor még még 6-1-re kikaptunk. Az a legviccesebb, hogy az új sztárfocistánkkal, Darren Randolph-fal egy általános iskolába jártam! Olyan teljesítményt várok az ír csapattól, amire büszkék lehetünk, az lenne a legjobb, ha legalább az elődöntőbe bejutnánk.

randolph.jpg
Darren Randolph-fal egy általános iskolába jártak

A magyar csapat nagyon hasonlít az írhez: szorgalmasak, de hátrányos helyzetből indulnak. Senki sem vár tőlük túl sokat, pedig van néhány nagyszerű játékosuk, akiknek a lenyűgöző teljesítményt nyújtanak, például Dzsudzsák. Emlékszem, mennyire összetörtünk a magyar barátaimmal, amikor 2012-ben a magyar csapatot legyőzték a svédek. Meglátjuk, hogyan alakul, abban viszont biztos vagyok, hogy kirobbanó energiával térnek majd vissza a pályára!

127410_dzsudzsak_balazs.jpgDzsudzsák Balázst tartja az egyik legjobb magyar focistának

NÉMETH Vivien

NÉMETH Vivien

Szerzőnk a PTE idegen nyelvi szakreferense

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni