close
CímlapSportIngyenes darts a hallgatóknak

Ingyenes darts a hallgatóknak

2023. március 20.

Az Univ Kollégium volt ebédlőjét bérlő Mesterhármas Darts Club tulajdonosával, Patkó Norberttel beszélgettünk.

Az Univ Kollégium régi ebédlőjét béreltük ki, itt építettük meg 18 professzionális táblát, ez Dél-Dunántúl legnagyobb darts-terme. Egyesületünk 40 tagból áll, s mivel kedvezményesen béreljük a termet, ezért cserébe azt ajánlottuk fel, hogy a PTE tagjainak ingyen tartunk foglalkozásokat, megismerhetik ezt a sportot. A kollégiumban lakó lányok, fiúk is hetente egyszer ingyen és bérmentve kipróbálhatják a darts sportot, s ha kedvük van hozzá, akár csatlakozhatnak is az egyesületünkhöz, akár profi darts sportolókká is válhatnak.

Mit jelent az ingyenes játéklehetőség?
Áprilistól indul el, mert nincs fűtés a termünkben, meg kell várnunk a melegebb időt. Áprilistól minden héten csütörtökön délután négytől este nyolcig várjuk a PTE bármely tagját. Most még 14-15 fok van a teremben, mi is pulcsiban edzünk, mert versenyeink vannak minden hétvégén.

Apropó versenyek, úgy tudom lesz kari darts bajnokság is!
A PTE hallgatóinak szervezünk a Sportiroda segítségével az egyetemi karok közötti bajnokságot. Már van kitűzött dátum is: május 12.

Vannak további, hasonló terveitek?
Októberben szervezünk az összes magyarországi egyetemnek darts bajnokságot.

Említetted, hogy hétvégén versenyezni jártok, a 40 tagotok milyen szinten űzi ezt a sportot?
10 igazolt versenyzőnk van, az ifistáink az országos első ötben szerepelnek a ranglistán, a felnőtteink az első százban találhatóak. A negyedik osztályban versenyez a csapatunk, a Dél-Dunántúli Ligafordulóban az első tízben vagyunk. Nem az élmezőnyhöz tartozunk, de utána vagyunk egy kicsivel. Az amatőrjeink sorra nyerik a különböző versenyeket. Nemcsak hogy utánpótlásnevelő csapat vagyunk, hanem két általános iskolában is tartunk szakköröket. A legjobbak átkerülnek az egyesülethez. Van egy olyan, már igazolt versenyzőnk, aki nyolcadikosként kezdett nálunk, ma már elsős gimnazista és a felnőttek között második helyet ért el a dombóvári ligafordulóban.

Nem értem, hogy ebben mi az üzlet?
Ebben nincs üzlet. Minden pályázati lehetőségeket is megragadjuk. Nem olcsó a pálya kiépítése. A tagok pénzéből fizetjük bérleti díjat és a rezsit. Néhány tehetősebb tagunk néha többet fizet, jobban hozzájárul a költségekhez. Ha nyílt versenyt rendezünk, annak a felét az egyesület kapja, a másik felét pedig a verseny pénzdíjjaira fordítjuk. Ilyen a darts. Ez nem üzlet. Ez egy baráti közösség. Élünk-halunk ezért a játékért. Egyre népszerűbb, talán a tévének köszönhetően. A fiatalok talán majd nagy pénzeket fognak keresni a pénzdíjas versenyeken, de nekünk, „öregeknek” marad a játék!

Akkor a mosoly és az izgalom a jutalom?
Így van.

x

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni