close
CímlapSportÉlen a nemzetközi tehetséggondozásban

Élen a nemzetközi tehetséggondozásban

2021. december 28.

Sikerrel zárult a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club és a Vodovod Osijek a Magyarország-Horvátország határon átívelő együttműködési programja.

A HUHR/0901/3.1.2/0035 számú STTARS projekt kapcsán az asztalitenisz regionális megerősítése volt a cél, amelynek keretében regionális bajnokságokat és edzőtáborokat tartottak a határ mindkét oldalán.
A projekt egyik legfontosabb célja volt a határ menti régiók összekapcsolása, továbbá a sport révén partnerségek kialakítása.


Az Asztalitenisz Regionális Kupát négy alkalommal rendezték meg két különböző helyszínen Pécsett és Eszéken.
A program során szervezett edzőtáborok nagyban segítették mindkét egyesület játékosait az országos és nemzetközi szintű eredmények elérésében.


A közös edzések és edzőtáborok természetesen nem csupán a sportági felkészülést jelentettek, hiszen sportszakmai kapcsolatok és barátságok is születtek.
A klubok közötti sportközösségi kohézió és partnerségi kapcsolatok megteremtésén túl a szervezett kuparendezvények lehetőséget biztosítottak a partnerek számára a két nemzet sportkultúrájának megismerésére.
Játékosainknak esszenciális jelentőségű az, ha külföldi edzőpartnerekkel edzhetnek, amely azért is fontos, mivel a PEAC azon túl, hogy Magyarország legeredményesebb, kvázi első számú sportegyesülete az asztaliteniszben, az elmúlt időszakban Európa térképére is felkerült a Bajnokok Ligájában és az ETTU kupában való kvalifikációja miatt.” – nyilatkozta a PEAC elnöke, Prof. Dr. Ács Pongrác.

PEAC

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni