close
CímlapSportIsmét paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia

Ismét paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia

2024. augusztus 31.

Már első futamán aranyérmet szerzett Konkoly Zsófia a párizsi paralimpián 400 méteres gyorsúszásban, azonban a java még hátravan, hiszen a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatójának fő száma, a pillangóúszás, ami pár napot még várat magára.

A 22 éves pécsi versenyző ezzel megszerezte a magyar küldöttség első dobogós helyezését a párizsi paralimpián. Zsófia délelőtt megnyerte az előfutamot, és a második legjobb idővel jutott az esti döntőbe, ahol egy elképesztő hajrát követően elsőként, 4:39.78-as idővel ért célba. Jövő héten összesen három versenyszám vár még az aranyérmes úszóra: 100 méter hát S9, 200 méter vegyes SM9, valamint Zsófi fő száma, a 100 méter pillangó S9.

  • 100 m hát S9:
    Előfutam: szeptember 3., 9:45
    Döntő: szeptember 3., 17:44
  • 200 m vegyes SM9:
    Előfutam: szeptember 5., 10:38
    Döntő: szeptember 5., 18:53
  • 100 m pillangó S9:
    Előfutam: szeptember 6., 10:39
    Döntő: szeptember 6., 18:40

 

„Dobogót szerettem volna elérni, ezt tartottam igazából reálisnak, de az teljesen meglepett hogy arany lett, nagyon boldog vagyok, de azért még visszavan három versenyszámom” – mondta Konkoly Zsófia, hozzátette, „Nagy teher esett le a vállamról, már csak azért is, mert mindenképpen szerettem volna éremmel hazamenni, ez most már megvan. A 100 méteres háton kívül a másik kettő versenyszám az, amit még nagyon szeretek, úgyhogy ezeket már nagyon várom. A 100-as háton viszont maximum a döntő lehet a cél.” A 100 méteres pillangón ismét a dobogó lebeg a paraúszó szeme előtt, itt azonban a mezőnyben megjelent egy új, elég erős ellenfele, de azt mondja, végeredményben úgyis mindenkivel  meg kell küzdenie.

Szívből gratulálunk! Hajrá, Zsófi!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iván Bence, paraúszó, a PTE Természettudományi Kar hallgatója a 10. helyen zárt a paralimpia 200 méteres vegyesúszásában, SM6-os kategóriában. Hotz Csenge, a Pécsi Vörös Meteor Sportkör paraúszója ugyancsak három versenyszámban méretteti meg magár a jövő héten.

Szabó Alexandra, a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, bár győzelemmel kezdte csoportmérkőzéseit, azonban a PEAC-os  sportoló a folytatásban sajnos két vereséget követően a negyeddöntő előtt búcsúzott bocciában.  

A PTE hallgatóinak paralimpiai menetrendjét itt foglaltuk össze.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni