close
CímlapSportIsmét a rákgyógyításért futott a város!

Ismét a rákgyógyításért futott a város!

2019. szeptember 18.

Szeptember 14-én délelőtt kékbe öltözött a pécsi Széchenyi tér, ahol több mint 2000 résztvevő várakozott arra, hogy nekiindulhasson a 2,6 km hosszú távnak a belvárosban. A rendezvény szervezését 2019-től a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája vette át, akik az idei jótékonysági esemény nevezési díjaiból és tombolabevételéből befolyt teljes összeget az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány javára ajánlották fel. Az ünnepélyes megnyitón dr. Péley Bernadette, a PTE oktatási rektorhelyettese, egykori válogatott középtávfutó, valamint dr. Ottóffy Gábor, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, gyermekonkológus is hangsúlyozta az összefogás erejét és a testedzés fontosságát a mindennapokban. Pécs polgárai, a PTE magyar és külföldi hallgatói, fiatalok és idősebbek mindkettőből jól vizsgáztak, hiszen a rajtnál ameddig a szem ellátott, futó, sétáló, babakocsikkal és kutyákkal haladó résztvevőt lehetett látni. Összefogásukkal 2.278.750 Ft-tal járultak hozzá az Alapítvány támogatásához, akik ultrahangkészülék vásárlására fordítják a befolyt összeget. 

A rendezvényen Hári József, a PTE Sportiroda vezetője köszöntötte és emlékkupával lepte meg Pesti László korábbi főszervezőt, a Dunántúli Postás Sport Egyesület egykori elnökét. A jó hangulatot fokozta Samuel Akinola angol programos PTE hallgató és a PTE Táncegyüttes előadása, valamint a Nihil Chips koncertje. A közös bemelegítés Kordé Emese, fitness világ- és Európa-bajnok vezetésével zajlott. Az egyéni nevezés mellett futónagykövetek is népszerűsítették a részvételt, akik közül a legtöbb futót toborzók díjazásban is részesültek: 1. Savanya Judit (Magyar Posta Zrt.), 2. Somlói Renátó (PTE Kancellária), 3. Bedőné Károly Judit (Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola), 4. Kulcsár Tünde (PTE Kancellária), 5. Némethné Dr. Somogyi Ildikó (PTE TTK).

A szervezők ezúton mondanak köszönetet a 2019. évi Fuss a rákgyógyításért! jótékony célú futás támogatóinak a tombolatárgyak felajánlásáért- Digistar Kft, Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága, Euro 900 Taxi Pécs, Bolko-Print Kft., PVSK, PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Fürge Nyuszi Focivilág, PTE A Családokért, Viessmann -, valamint a Tettye Forrásház Zrt.-nek a friss ivóvíz szolgáltatásáért a rendezvény ideje alatt.

Bánkyné Perjés Beatrix

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni