close
CímlapSport“Fair küzdelem volt”

“Fair küzdelem volt”

2024. július 16.

A karate nemcsak Magyarországon népszerű sportág - csak a 84 kg-os súlycsoportban harmincöt férfi versengett egymással az EUSÁ-n Miskolcon, közülük sokan válogatott sportolók.
A PTE reménységének, Bendó Milán Márknak nem kedvezett a szerencse a tegnapi sorsoláson: a University of Warwick sportolója, Ethan Tackley lett az ellenfele, aki brit egyetemi és brit országos bajnok. “Ez a szint nem az én kategóriám, ezzel már a meccs előtt tisztában voltam. A végén kaptam egy fejrúgást, és az egész küzdelem alatt egy szép mozdulatom lett volna, sajnos nem ért oda az sem” - mondja Bendó Milán Márk (PTE ETK), majd aláhúzza: “Örülök, hogy végigküzdöttem a meccset, úgy gondolom, hogy az, hogy sportpszichológiára jártam, meghozta az eredményét. Fair küzdelem volt, a köztünk lévő különbséghez méltó eredménnyel.”  0:5-re nyert ugyanis Ethan Tackley. Mégis, hogyan lehet úgy tatamira lépni, hogy előre lehet tudni az erőfölényt? “Annyi a sztrori fejben, ha nálad nagyobb az ellenfél, hogy amikor fénysebességgel megindul feléd, nem szabad hátrafelé mozogni, hanem szembe kell menni a támadással.

Nem érdemes  azzal foglalkozni, eltalálnak-e, mert nagyon valószínű, hogy eltalálnak.”

A rendszer egyenes kiesési, vigaszág nincs, így a PTE-s sportoló számára az EUSA befejeződött. Bendó Milán Márk legközelebb a belgrádi világbajnokságon küzd majd, októberben.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni