close
CímlapSportLegyél te is futónagykövet!

Legyél te is futónagykövet!

2017. április 24.

„Tavaly volt az első futónagyköveti fellépésem, az előtte lévő évben résztvevőként, más irányítása alatt futottam. Nagyon szeretek sportolni, sok mindent kipróbáltam már az aerobiktól az asztaliteniszen, a teniszen, a cross-trainingen át a különféle labdajátékokig és a túrázásig – azt hiszem a legjobban a „futós-ugrálós” sportágakat szeretem. Futni hobbi szinten, kikapcsolódásként szoktam.

Az első Emlékfutás után gondoltam, kipróbálom magam futónagykövetként: szerettem volna csapatot gyűjteni.

Tetszett maga az esemény ötlete is, és már az első futónagyköveti megbeszélésen fellelkesültem, hogy minél több embert bevonjak. Ráadásul az a célunk, hogy eljutassuk az emberekhez a jubileumi év hírét, illetve hogy a határon túli gyerekek beiskolázására pénzt gyűjtsünk. Emellé azt hiszem bármelyikünk büszkén kiállhat.

Utólag is úgy látom, hogy nagyon sok pozitív energiát merítettem a futásszervezésből: jó volt meghívni az ismerőseimet, és általában is szeretek kapcsolatot tartani az emberekkel. A tanáraimat is meghívtam, sőt, köztük olyanokat is, akik még az első évben tanítottak - az első féléves növény szervezettant tanító tanárnőm például nagyon örült a meghívásnak. Sőt, még a dékánunkat is meghívtam, és el is jött! Hirdettem az eseményt, amerre jártam,a volt gimnáziumomba szintén ellátogattam ez ügyben. Ráadásul bevontuk a várost, a várolakókat is a futásba. Ugyan sok időt kellett a szervezésre fordítani,e-maileket írni, és az adminisztrációt menedzselni, hogy minden elkészüljön időben, de mindenképpen megérte!

Sok kedves visszajelzést kaptam, jó érzésekkel emlékszem vissza a szervezésre. Csapatomba több mint 150 embert regisztráltam, és közülük a rossz idő ellenére is legalább 120-an el is jöttek! Az egész szervezés nagyon pozitív élmény volt, mindenkinek ajánlom!

Ha praktikus tanácsokat kéne adnom a futónagykövetséghez, azt javasolnám, hogy mindenképpen tartsátok a kapcsolatot a csapattagokkal valamilyen felületen, akár e-mailben, és mindenkit biztassatok, hogy hívja meg ő is a barátait, ismerőseit. Sokszor azok, akikről nem is gondolnád, hogy egyáltalán eljönnének, bizonyulnak végül a leglelkesebbeknek.

 

 

Bízom benne, hogy nemcsak a jubileum évében lesz Emlékfutás – szerintem ez inkább csak egy jó apropó volt arra, hogy elindítsuk ezt a szokást. Jó lenne minden évben újra megszervezni és együtt futni, megmozgatni az embereket. Szerintem ez egy jó kezdeményezés.

Most állok csak neki az idei szervezésnek, saját magamnak 300 meghívottat tűztem ki célul, s reménykedem, hogy megint 100 fölött lesz a csapatom létszáma.

De legyél futónagykövet Te is!”

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni