close
CímlapSportPTE Bajnokok köszöntése

PTE Bajnokok köszöntése

2022. október 23.

A Pécsi Tudományegyetem a legsikeresebb nyarán van túl az egyetemi sporteredmények tekintetében, hiszen a PTE PEAC Sárkányhajó klubvilágbajnoki címe és VB dobogós helyezései mellett, az intézmény hallgatói összesen féltucat éremmel távoztak az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA), valamint a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) versenyeiről. Az OIG Sportiroda, valamint a Kapcsolati Igazgatóság közös kezdeményezésére október 21-én az Egyetem vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte a nagyszerű sportteljesítményeket.  

Először Prof. Dr. Miseta Attila Rektor köszöntötte a sportolókat és további nagyobb sikerek elérésére biztatta őket, majd Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára üdvözölte a „Bajnokokat”. Az alaphangot egy remek Michael Jeffrey (Air) Jordan idézettel adta meg: „Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni.” 

20221021-131900185-csortos-szabolcs-sportiroda-sportolok-koszontese-00185.jpg

 

Az eseményen a sportolók is szóhoz jutottak, előbb Nagybiró László sakkozó fogalmazta meg gondolatait a teljes egyetemi csapat nevében a lodzi Európai Egyetemi Játékokról, majd őt követte Varga Tamás a „Pécsi Sárkányok” kapitánya, aki a sarasotai klubvilágbajnokság tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, többek között arról beszélt, hogy a floridai nyár 32 fokában, 96%-os páratartalmában mennyire más volt versenyezni, mint itthoni körülmények mellett.

Az élménybeszámolókon kívül kisfilmeken keresztül nosztalgiázhattak, illetve bepillantást nyerhettek a nyári sporteseményekbe a jelenlevők.

 Az eseményt Pestality Petra és Nagy Attila a PTE Táncegyüttes tagjainak duettje színesítette, akik egy rövid részletet adtak elő a nyáron bemutatott Bravisszimó Cirkusszió című táncestből, illetve a Félmaraton-Maraton MEFOB PTE-s győztesei, valamint dobogósai is a kora délutáni programon vehették át az érmeiket.  A rendezvény hivatalosan Prof. Dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem Sport és Parasport Bizottság elnökének pohárköszöntőjével zárult. 

20221021-132800225-csortos-szabolcs-sportiroda-sportolok-koszontese-00225.jpg

Hári József a Sportiroda irodavezetője szakosztályvezetőként felajánlott egy egyetemi zászlót a VB-t járt sárkányhajósok aláírásával a PTE rektorának, az egyetemi gyűjteménynek egy a csapat által aláírt mezt és a sárkányhajós érmeket pedig – egy arany, két ezüst – jótékony célú árverésre fogják értékesíteni a későbbiekben.

Nyári nemzetközi PTE-s dobogós eredmények: 

13. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság (Sarasota) 
Egyetemi kategória, férfi-nő mix: 200 méter: aranyérem. 
Egyetemi kategória, férfi-nő mix, 500 méter: ezüstérem. 
Egyetemi kategória, férfi-nő mix, 2000 méter: ezüstérem 

 

FISU Küzdősportok Egyetemi Világkupája 2022 (Samsun) 
Birkózás, női szabadfogás, 55 kg: Dollák Tamara, ezüstérem 

 

EUSA Európai Egyetemi Játékok 2022 
Asztalitenisz, férfi páros: Kovács Sebestyén-Molnár Dávid, ezüstérem 
Judo, női 63 kg: Varga Brigitta, ezüstérem
Tollaslabda, női egyéni: Gonda Daniella Csilla, ezüstérem 
Asztalitenisz, férfi csapat: Bognár Bence-Kovács Sebestyén-Mihalovity Dominik-Molnár Dávid, bronzérem 
Judo, női 48 kg: Beringer Fatime, bronzérem 

A PTE sportolói nagyszerűen szerepeltek MEFOB (Fél)maraton szakágában, az elnyert érmeiket ünnepélyes körülmények között itt vehették át:
Maraton hallgató férfi egyéni:
Hegyi Benedek Tamás, PTE
Félmaraton hallgató női egyéni
Bicsák Flóra, PTE

Félmaraton hallgató férfi egyéni:
Faldum Gábor, PTE

Félmaraton hallgató női váltó:
Unikornis (Magyar Veronika, Muszil Ágnes, Hangya Adrienn), PTE
Életművészeket (Szerencsés Lili, Simonics Rita, Soós Fanni), PTE
PTE-s lányokat (Paluska Petra, Szerb Katalin, Köcsky Tamara), PTE

Félmaraton hallgató férfi váltó:
PTE Gepárdjai (Liter Előd, Deák Bálint, Lomb Ádám), PTE
MATRÓZ (Kovács Márton, Péter Benedek, Forgács Tamás Leó), PTE

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni