close
Címlap3. Az egészség és a jóllétPTE Sport és Parasport Ösztöndíj (2023/24 II.)

PTE Sport és Parasport Ösztöndíj (2023/24 II.)

A Pécsi Tudományegyetem a 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterére pályázatot ír ki várhatóan 11 millió forint keretösszegben a PTE Sport és Parasport Ösztöndíjának elnyerésére. A sportösztöndíj célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a hallgatónak, akik tanulmányi kötelezettségeiken túlmenően rendszeresen részt vállalnak a PTE sportéletében, valamint elismerje a sportban végzett munkájukat, eredményeiket.

Mivel évről évre egyre többen részesülnek sportösztöndíjban, a korábbi szemeszterekhez képest változott a pályázati kiírás. „Első talán legfontosabb módosítás, hogy a tavaszi szemesztertől szűkül a pályázók köre, tehát a mostani félévtől már csak azok a hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik 2023. március 1. – 2024. március 31. között képviselték a Pécsi Tudományegyetemet hazai vagy nemzetközi egyetemi versenyeken. Arról, hogy pontosan milyen versenyek kerülnek elfogadásra az intézményi (PTE) képviselet tekintetében, ezen a linken      https://egyetemisport.pte.hu/spo_1_szamu_tablazat
lehet tájékozódni” - foglalta össze a legfontosabb változásokat Halmos Zoárd, a Rektori Kabinet sportstratégiai koordinációért felelős megbízottja, aki az egyetemi sportösztöndíjak ügyeit is bonyolítja. Aláhúzta azt is: “A megpályázható kategóriákat tekintve is több változás került be a tavaszi kiírásba, csökkentek a kategóriaszámok, ellenben növekedett 1 hónappal a kategóriákat meghatározó eredmények számításba vehető időszaka: 2023. október 1. – 2024. március 31.
A korábbi években legnépszerűbb „D” kategória a jelenlegi kiírásban kibővült, most már 5 alkategóriában pályázhatnak a hallgatók, köztük az újonnan indított „D/1”- Egyetemi Válogatott ösztöndíjjal, amelynek előfeltétele a szintén tavasszal indított „Egyetemi Válogatott” Programban való részvétel. A Program feltételeiről, a jelentkezésről és arról, hogy mikortól jogosult a hallgató az „Egyetemi Válogatott” ösztöndíj elnyerésére
itt tudhattok meg többet.
Szintén az egyetemi sport fejlesztése érdekében a MEFOB sportolók is fókuszba kerülnek tavasztól, számukra kifejezetten ajánlom a D/2-es kategóriát, hiszen aki október 1-je után, akár egyéni, akár csapatsportágban részt vett bármilyen sportági MEFOB-on jogosulttá válik emelt pontszám mellett pályázni az eredményével.
Kisebb változás, azonban fontos, hogy az elektronikus adatlap kitöltése során a hallgatóknak már nem kell feltüntetniük a súlyozott tanulmányi átlagukat, hiszen az előző félév elvárt értékeit, illetve a szükséges aktív hallgatói jogviszony meglétét évek óta a Központi Tanulmányi Iroda ellenőrzi és hitelesíti a pályázat benyújtása után.”

A pályázati adatlap a csatolandó mellékletekkel együtt kizárólag ELEKTRONIKUS ÚTON a PTE sportportálján keresztül adható be. Ugyanitt elérhető és letölthető a PTE Sport és Parasport Ösztöndíj részletes pályázati felhívása.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 2. (csütörtök).

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni