close
Címlap4. Minőségi oktatásPTE SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJ

PTE SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJ

4. Minőségi oktatás
2022. március 02.

A Pécsi Tudományegyetem a 2021/2022-es tanév tavaszi szemeszterében már tizenharmadik alkalommal ír ki pályázatot a PTE Sport és Parasport Ösztöndíjának elnyerésére. A sportösztöndíj célja, hogy támogatást nyújtson olyan hallgatóknak, akik tanulmányi kötelezettségeiken túlmenően rendszeresen részt vállalnak a PTE sportéletében, valamint elismerje a sportban végzett munkájukat és elért eredményeiket.

A pályázati adatlap a csatolandó mellékletekkel együtt kizárólag ELEKTRONIKUS ÚTON a PTE sportportálján keresztül adható be. Ugyanitt elérhető és letölthető a PTE Sport és Parasport Ösztöndíj részletes pályázati felhívása.

 Fontosabb változások a pályázati felhívásban az elmúlt évekhez képest:

  • Az aktív hallgatói jogviszony meglétét, valamint az egyes kategóriákhoz elvárt súlyozott tanulmányi átlagot minden esetben a Központi Tanulmányi Iroda hitelesíti. (Tehát a pályázónak csak a súlyozott tanulmányi átlagot kell feltüntetnie az elektronikus adatlap kitöltése során.)
  • A megpályázott kategóriákhoz tartozó dokumentumok feltöltése is egyszerűsödött, hiszen a tavaszi szemesztertől már csak egy igazolást kell csatolnia minden pályázónak ahhoz, hogy alátámassza jogviszonyát egyesületével, továbbá nyilatkozzon a pályázatban megjelölt eredményekről. ( A teljes pályázati felhívás részletezi, hogy melyik kategóriához, melyik igazolás csatolandó.)
  • Az idei szemesztertől bekerült a pályázati kiírásba a PTE Sportiroda által elindított sportnagyköveti program is, mint az „E” kategória egyik alkategóriája. (A sportnagyköveti kategóriában benyújtott pályázatokat minden esetben a PTE Sportiroda hitelesíti.)

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. március 31. (csütörtök)

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni