close
Címlap3. Az egészség és a jóllétSportirodák Országos Találkozója III.

Sportirodák Országos Találkozója III.

3. Az egészség és a jóllét
2022. szeptember 23.

Az elmúlt év egyetemi sportsikereit is ünnepelték a találkozón.

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodája most már hagyományosan Pécsre hívta az ország felsőoktatási sportirodáit, hogy a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel együtt a versenysport és a szabadidősport helyzetét megvitassák, és a jógyakorlatok bemutatásával segítsék egymás munkáját. 

Az első napon olyan témákban folytak a gondolatcserék a tagintézmények képviselői között, mint a modellváltó egyetemek sporttámogatási rendszere, az idén először megszervezett MEFOB FESZT és a nemzetközi egyetemi versenyek tapasztalatai, illetve a tavaly Pécsen is elindult sportnagyköveti hálózat jógyakorlatai. Az első etap egy „kocsmasportos” csapatépítővel zárult, amelyet már rutinosan a pécsi sportirodások vezényeltek le, megalapozván egy negyedik összejövetel jövő évi lehetőségét.

A második nap sem szűkölködött kérdésekben, hiszen a hallgatók hatékony elérése, az elmúlt évben újraélesztett Universitas Kupa tanulságai, vagy a második részt záró szabadidősport lokális kihívásai, mind jó alapot szolgáltak egy péntek délelőtti sportos diskurzusra.

UnivTv

UnivTv

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni