close
CímlapSportSportirodák Találkozója

Sportirodák Találkozója

2021. október 01.

PTE Sportiroda 2019 tavaszán hagyományteremtő céllal indította el a „Sportirodák Találkozója” elnevezésű országos szakmai összejövetelt, amely a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) társszervezésével közösen valósult volna meg évről-évre, azonban a programot sok más rendezvényhez hasonlóan a járványhelyzet nem kímélte, így mintegy két és fél év elteltével, idén szeptember végén folytatódhatott a kezdeményezés. Az országos találkozón 22 hazai egyetem képviseltette magát sportszakemberein keresztül.

A program elején Juhász Péter a MEFS tavaly kinevezett főtitkára beszélt az új célokról, valamint ismertette a közeljövőben induló projekteket, ezzel megadva a sportszakmai fórum irányvonalait.

A kétnapos találkozón terítéken volt az egyetemi szabadidősport, illetve a hallgatói testnevelés régiós kihívásai, céljai és lehetőségei, valamint szóba került az egyetemi versenysport megújítása és népszerűsítése. Az egyetemi sport fejlesztése érdekében a programban számos már jól működő- akár átvehető- társegyetemi jógyakorlat (köztük a pécsi Táncoló Egyetem) bemutatása kapott helyett, illetve szóba kerültek a közeljövőben újrainduló országos projektek is, mint pl. az Universitas Kupa vagy a sportnagyköveti rendszer.

A találkozó esti betételemeként a vendéglátó Sportiroda a tánc mellett, a hallgatók és a munkatársak körében igen népszerű „Kocsmasportok Éjszakája” elnevezésű rendezvényét is megszervezte a résztvevőknek, ami kiváló hangulatú csapatépítő „jógyakorlatnak” bizonyult.

Folytatás remélhetőleg jövőre...

Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni