close

TitaMIK a pécsi tengeren

Ismét vízre szálltak a PTE hallgatói és dolgozói május 18-án az idei, tavaszi Sárkányhajó Regatta alkalmával, melyen két hallgatói és tíz dolgozói csapat mérettette meg magát Orfűn, evezésben a Pécsi-tavon, főzésben pedig a parton.

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodája a PTE a Családokért programsorozat részeként a leggyorsabb 10 dolgozói, illetve 2 hallgatói csapat jelentkezését fogadta be előzetesen, akik az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak evezésben, hanem az elmaradhatatlan főzőverseny (és terítés) keretein belül is összemérhették tudásukat. Utóbbi szám révén a kiváló hangulat adott volt, míg a tökéletes időjárás gondoskodott az ideális versenykörülményekről, amelyek leginkább a fiatalabb korosztálynak kedveztek, hiszen a dobogó legfelső fokait a hallgatói csapatok sajátították ki.

A Sárkányhajó Regattát a PTE Műszaki és Informatikai Kar TitaMIK nevű csapata nyerte, második helyen ugyancsak a kar hallgatói csapata, a MIKingek végeztek.
A MIK-es csapatok szervezője, Kristóf Máté elmondta, az idén harmadik alkalommal indultak a versenyen, és ez volt a második, melyen már két csapattal tudtak részt venni. Ugyanakkor kiemelte, hogy a hajókban nem csak MIK-es, de három ETK-s és három TTK-s hallgató is ült, reméli, hogy az ő részvételük arra sarkallja majd a többi kar, hogy a következő, őszi regattán ők is indítsanak külön csapatokat, ezzel izgalmasabbá, sokszínűbbé téve az eseményt.

„Évről évre érkeznek a csapatba új emberek, így még nem volt olyan, hogy kétszer ugyanazzal a hajóösszetétellel álltunk volna ki a versenyen. Szerencsére jó az utánpótlásunk, mindig jönnek új hallgatók a végzettek helyére.

Szeretünk Orfűre menni, nagyon szeretjük a verseny hangulatát, amihez a közeg, a pécsi tenger is sokat hozzátesz.

A kiszolgálás és a szervezés is mindig nagyon jó, illetve maga az, hogy a sárkányhajók versenye egy főzőversennyel van összekapcsolva. Ez az egyik legjobb része az őszi, és a tavaszi szemeszternek is.” – mondta Kristóf Máté, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Sárkányhajó Regatta mindig jó alkalom arra, hogy jó hangulatban hasznos, minőségi időt töltsenek együtt ne csak a hallgatótársakkal, de az egyetem dolgozóival is.
A győzelemhez nagyban hozzájárult a sok gyakorlás, az Orfűi Ifjúsági és Sporttábor, eszközöket és lehetőséget biztosított a csapatoknak a felkészülésre, a kari hallgatói önkormányzat pedig mindehhez anyagi támogatást is nyújtott.
A harmadik helyen a legjobb dolgozói alakulat, Az elnök emberei értek célba. A Klinikai Központ munkatársai az evezős bronzérem mellett, megvédték a főzőverseny bajnoki címét is, miután az aranyérem újra a csapattagok nyakába került. Érdekesség, hogy negyedik helyen a MIK dolgozói csapata, a KaMIKaze végzett.

Eredmények - Sárkányhajó
1. TitaMIK
2. MIKingek
3. Az elnök emberei
4. KaMIKaze
5. IIG Dragon Team
6. LMI Erők

A győztes csapat tagjai: Radnai Eszter, Sebő Sára, Rács Zsóka, Gerencsér Dorka, Szabó Gabi, Helmeczy Gréti, Aradi Dávid, Takács Gergő, Zsurki Dominik, Szücs Attila, Vadász Péter Zalán, Oláh Gábor, Szalai Sándor, Illés Bátor, Tajty Tamás, Stecker Ádám, Szeledi Gergő, Garamvári Zsombor
Dobos: Marosi Janka

Eredmények - Főzőverseny + terítés
1. Az elnök emberei
2. nemKO/ Szivárványos Csillámpónik
3. Házisárkányok
4. IIG Dragon Team
5. MIKingek
6. LMI Erők

Aknai-Kiss Martina, Halmos Zoárd

Aknai-Kiss Martina, Halmos Zoárd

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni