close
CímlapSportTour de Hongrie

Tour de Hongrie

2023. május 09.

Aki nem él kő alatt, tudja: pénteken rangos kerékpáros-versenynek ad otthont Pécs, és a szurkolást a PTE is segíti majd. Összefoglaljuk a legfőbb 4 programot!

Tour de Hongrie
Ez mindennek az apropója: egy profiknak szóló országúti kerékpárverseny, mely tavaly szeptembertől a ProSeries része, vagyis olyan  versenyekkel került egy lapra, mint a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana.
A Kaposvár-Pécs a verseny 3. szakasza lesz, ezután még egy Martonvásár-Dobogókő, illetve egy 150 km-es budapesti szakasz vár a versenyzőkre.
A részletes útvonal ezen a linken érhető el.
22 csapat indul, a magyar nemzeti válogatott is részt vesz az eseményen, a szakemberek szerint Dina Márton, Kusztor Péter és Karl Ádám lehetnek a legjobbak.

Tavaly és tavalyelőtt sem volt magyar győztes, szurkoljunk, hogy idén legyen!

Pécsen 180 kilométeres lesz a szakasz: egy rövid kaposvári kört követően a mezőny délre fordul, és a Mecsekbe érve két kört tesz meg a hegyek között. A legnagyobb kihívást vélhetően a Bárány utca jelenti majd a bringásoknak: a másfél kilométer hosszú, átlagosan 11 százalékos emelkedőt háromszor kell leküzdeniük, mielőtt a Pécsi Állatkert előtt célba érnének. A három gyorsasági és a hat hegyi részhajrá, illetve a 2500 méter feletti szintemelkedés izgalmas etapot ígér.
Aki nem akar kimozdulni, de élőben figyelné a  versenyt, az ezen a linken követheti.
A Tour de Hongrie Facebbok oldala: https://www.facebook.com/tourdehongrie

Zsolnay Kupa
Amikor a Tour de Hongrie csapata Kaposváron elstartol, Pécsen egy, a nemzetközi versenyen belüli megmérettetést szerveznek: amatőr és igazolt kerékpárosok versenyeznek majd egy 3,4 km-es zárt pályás országúti hegyiversenyen a Széchenyi tértől az Állatkertig. A szintemelkedés 256 méter, átlagos meredekség 8.2 %.

Biztosak vagyunk abban, hogy több jelenlegi és volt PTE-s indul a versenyen, szurkoljunk nekik!

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/179722357822186

Decathlon Kerékpáros Nap
Az esemény előtt Pécs nem igazolt bringamániásai is megmutathatják, hogyan illik fogadni egy ilyen rendezvényt!

A város három különböző pontjáról együtt kerekezhetnek be a Széchenyi térre.

A kerékpáros menet 11-kor indul, a nyugaton a Decathlon áruház parkolója, délen az ANK Kollégium, keleten pedig Gyárváros lesz az indulási pont. A bringákat ezután a Ciszterci Nagy Lajos gimnázium udvarán leadni, ahol szervezett őrzéssel gondoskodnak a bringákról a Tour de Hongrie ideje alatt.
A szervező a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.  és a Decathlon pécsi áruháza.
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/212852764781445

Szurkol a PTE CSALÁD!
A PTE is kitelepül a Tour de Hongrie-ra, két helyszínen: 11:00 és 17:00 között az Aradi vértanúk útján a várfal mentén a Déli oldalon az útpálya és a Várfal közötti területen (a Középkori Egyetem és a Székesegyház mögött, egészen a Kodály körfogalomig) szurkolói zónát alakítanak ki, illetve a Széchényi téren lesz jelen egy szurkolói sátorral, több városi partnerrel együtt.

A szurkolói zónában remek hangulat, dj, táncosok, élő zene, és az első 100 regisztrált szurkolót ajándék PTE-s szurkolói póló várja!

Fellép majd a PTE PEAC Cheerleader csapat, lesz szelfi box, lehet csillámtetkót is csináltatni, sőt, egészségügyi alapismereteket és újraélesztést tanulni. A PTE kabalatigrise is segíteni fogja  szurkolást! Az első 100 érkező, aki az Aradi vértanúk útjához jön, szurkolói pólót is kap!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/800451608177810?active_tab=about

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni