close
Címlap19. EnergiahatékonyságÚjra birtokba vehetik a pécsi csapatok és szurkolók a megújult Laubert

Újra birtokba vehetik a pécsi csapatok és szurkolók a megújult Laubert

Kedden délelőtt adták át ünnepélyes keretek között Pécs legnagyobb, felújított sportcsarnokát, a Lauber Dezső Sportcsarnokot. A számos izgalmas mérkőzést, és rengeteg pécsi sportsikert megélt létesítményre ráfért már a megújulás, melynek keretében az energetikai korszerűsítésen túl a nézők komfortérzete is jelentősen javulhat.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola aerobik szakosztályának látványos bemutatóját követően Péterffy Attila, Pécs polgármestere elsősorban az összefogást hangsúlyozta köszöntőjében. Elmondta, több olyan cég állt be támogatóként a projekt mögé, melyekre eddig is büszke lehetett a város és annak lakossága, de egy ilyen jelentős segítségnyújtás után ez még hatványozottabban igaz.

"Ebben a beruházásban is megmutatkozott tehát a Pécsiség" - húzta alá köszöntőjében a polgármester.

Péterffy Attila polgármester is örül a beruházásnak - fotó: Hatházi-Müller Andrea

A városvezető után Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Ferenczi-Kakas Marianna, a Baranya Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke és Ivkovics Sztojan, a magyar kosárlabdasport meghatározó alakja, a korábbi pécsi kosársikerek egyik fő letéteményese egyaránt örömét fejezte ki, és mindannyian úgy vélték, végre méltó környezetben lehet játszani a sportolóknak, és szurkolniuk a nézőknek.

Leginkább utóbbiak örülhetnek a fejlesztéseknek, ugyanis a régi, finoman fogalmazva nem túl kényelmes fapadokat komfortos műanyag székekre cserélték, melyek ráadásul mind a déli, mind pedig az északi lelátói oldalon kiadják a Pécs feliratot, nehogy bárki elfelejtse, hová is jött szurkolni. Összesen 1800 műanyag széket szereltek fel a megújult sportcsarnokban, hivatalosan tehát ennyien lehetnek majd nézőként a létesítményben, legalábbis a fenti részen. Szükség esetén alul, a küzdőtér szintjén ugyanakkor még tudják növelni ezt a létszámot mobillelátókkal, illetve plusz székek behelyezésével. Az elavult, balesetveszélyes PVC-padló helyére korszerű vinilpadló-burkolat került, és a nézőtéren található valamennyi falfelületet kijavították. Szintén fontos újdonság, hogy a lelátók elején lévő korlátok felső, visszakanyarodó részét, mely korábban sokakat zavart a küzdőtérre való rálátásban, eltávolították. 

Vége a "fapados" korszaknak - immár kényelmes műanyag székek várják a szurkolókat a Lauberben - fotó: Hatházi-Müller Andrea

A Lauber Dezső Sportcsarnok eredményjelzőit is kicserélték. A régi, korszerűtlen táblák helyére modern, TV-képernyő minőségű, úgynevezett P5-ös LED-falak kerültek, nem is akármilyen méretben. A nagyobbik, nyugati oldalon lévő több mint 30 négyzetméteres, de a keleti oldali is 16.

Így mind a két új eredményjelző immár háromszor akkora felületű, mint az elődjeik.

A pénztár és a büfé előtti külső lépcsőkhöz duplaannyi korlátot szereltek fel az idősebb látogatók kényelme és biztonsága érdekében. A déli oldali büfé szintén teljesen megújult, és a népszerű popcornárus is helyet kapott a megújult helyiségben. A porta teljes bútorzatát is kicserélték, de ami a sportolók számára ennél fontosabb, az összes öltözőt is felújították, a vizesblokkokkal együtt.

Az öltözők is megújultak - fotó: Ruprech Judit 

Nyilván a sok jó hírt olvasva felmerül a kérdés: mikor lehet végre újra szurkolni egy jelentős sporteseményen a Lauberben! Nos, erre sem kell már sokáig várakozni: pénteken (március 8.) délután 16.30-kor a PVSK-Veolia férfi kosárcsapata már a megújult sportcsarnokban fogadja ellenfelét bajnoki mérkőzésen, este 8-tól pedig a PEAC futsalosai mérik össze erejüket az Újpest csapatával az NBI-ben. Ha már PEAC: mint azt Hoffbauer Márktól, a PEAC ügyvezetőjétől megtudtuk, a futsalosok mellett a női és férfi kézicsapatok is itt játsszák mostantól a hazai mérkőzéseiket. A kosárrajongók számára fontos információ, hogy a következő szezontól az NKA Universitas Pécs női csapata is visszateheti  "székhelyét" a Lauberbe. 

Egy szó mint száz: MINDENKI A LAUBERBE, no és persze szóljon hangosan a HAJRÁ PÉCS!!!  

 

 

 

 

 

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni