close
CímlapTudományFintech menedzsment képzést indított a KTK

Fintech menedzsment képzést indított a KTK

2022. január 27.

A PTE KTK-n a Fintech menedzsment szakközgazdász szakirányú továbbképzés indult, amely a pénzügyi innováció és digitális transzformáció területén nyújt eligazodást, hiszen ilyen specialistákra, szakértőkre egyre nagyobb szükség lesz. A szakfelelőst, dr. Kuti Mónikát, a PTE KTK Pénzügy és Számvitel Intézet docensét kérdeztük.

Mi az a fintech és kinek szól ez a képzés?

A digitális transzformáció a pénzügyeket is áthatja. Átalakul az, ahogy bankolunk, fizetünk, befektetünk vagy biztosítást kötünk a digitális térben. A FinTech ezen pénzügyi technológiák összefoglaló, rövidített neve.

Innovatív új fizetési megoldások, digitális pénztárcák, tokenek, közösségi finanszírozás, robottanácsadók, kriptotőzsdék, regtech, suptech, blockchain, mesterséges intelligencia vagy okos szerződések - csak néhány fogalom a pénzügyek területén, amelyekről tanulni kell.

A képzés kialakításakor arra törekedtünk, hogy a pénzügyi innováció és digitalizáció világában agilis innovációs és digitális szakembereket és vezetőket képezzünk, akik képesek a digitális transzformáció pénzügyi, marketing, üzletfejlesztési, projektmenedzsment, szabályozási és biztonságtechnikai aspektusait komplexen kezelni. A hallgatók megismerkedhetnek a Big Data és MI pénzügyi szerepével, az adat- és innovációvezéreltség pénzügyi üzleti modelljeivel, felhasználói élmény (UX) világával, szabályozási kihívásaival, adatbiztonsági összefüggéseivel és üzletfejlesztési lehetőségeivel.

Nyitott a képzés a FinTech iránt általánosságban érdeklődők számára is, akik pénzügyi határterületen kívánnak elhelyezkedni. Célközönségünk azok a pénzintézeti vezetők és munkatársak is, akik a digitális transzformáció irányában kívánják bővíteni szakmai kompetenciáikat, továbbá nem pénzügyi vállalkozások pénzügyi vezetői számára is hasznos lehet a képzés, akiknek szükségük van a digitális átállással kapcsolatos képességekre és készségekre.

Ez egy teljesen új szakképzés a KTK-n? Mi hívta életre?

A képzés tavaly ősszel indult, tehát nagyon friss.

A pénzügyi szakma is nagymértékben átalakul, ami azt jelenti, hogy új típusú kompetenciákra szükség van.

A hagyományos pénzügyi képzésekbe a technológia- és adatvezérelt szemlélet még nem integrálódott elég gyorsan, miközben piaci kereslet van rá. Ezt a rést kívánja a képzés betölteni.

Milyen területen lehet majd vele elhelyezkedni?

Már most számos FinTech céggel dolgozunk együtt, törekszünk arra, hogy különféle FinTech ökoszisztémákba integráljuk a képzést. Ezeken keresztül direktben is tudunk segíteni az elhelyezkedésben. Ezen túl

bankoknál, biztosítóknál, FinTech startupoknál nagy a kereslet azon jelentkezők iránt, akik nemcsak pénzügyi, hanem technológiai kompetenciákkal is rendelkeznek.

Fintech menedzsment szakközgazdász/ fintech menedzsment specialista szakirányú továbbképzés »

Jelentkezés »

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni