close
Címlap4. Minőségi oktatásIV. Farkas Ferenc Nemzetközi Tudományos Konferencia a KTK-n

IV. Farkas Ferenc Nemzetközi Tudományos Konferencia a KTK-n

4. Minőségi oktatás
2024. június 10.

Negyedik alkalommal szervezte meg a Farkas Ferenc Nemzetközi Tudományos Konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete június 7-8-án. A két évente megrendezésre kerülő esemény idén az „Inspiráló változások, jövőképek” címet kapta.

A konferencia dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) szellemi örökségét kívánja hosszú távon ápolni és fenntartani. A professzor a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese és a Közgazdaságtudományi Kar dékánja is volt két cikluson keresztül. Munkásságára jellemezte, hogy tudományterületét nemcsak tudósként művelte, hanem a gyakorlatban is kamatoztatta. A rendezvényt is ezzel a szemlélettel a szervezték, így

az egyetemi oktatók, kutatók mellett a gyakorló szakemberek is részt vettek az eseményen,

melynek fő témája az egyetem és a gazdaság kapcsolata. A vállalati kerekasztal beszélgetések és vállalati szekciók keretében a résztvevők arról beszélgettek, hogyan kell megszervezni a regionális vállalatok és az egyetemek kapcsolatát ahhoz, hogy a gazdasági szereplők és a PTE egy közös stratégia mentén érjen el eredményeket.

UnivTV

UnivTV

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni