close
CímlapTudományJubileumi földrajzi konferencia

Jubileumi földrajzi konferencia

2021. szeptember 14.

A Modern Geográfia című szakmai folyóirat idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Erre az alkalomra a szerkesztők konferenciát szerveznek, amelyről dr. habil Tésits Róbertet, Lempek Melissza és dr. Alpek B. Levente lapszerkesztőket, szervezőket kérdeztük.

Honnan jött a konferencia megszervezésének ötlete?
A folyóiratunk 15. évfordulójára lassan egy éve készülünk. Az idei év kiemelkedően fontos volt a lap számára, a nemzetköziesedés, a megújulás és a továbbfejlődés jegyében zajlott, tehát a rendezvény egy hosszabb folyamat betetőzése is egyben.

Mi a célja a szakmai találkozónak?
A szimpóziummal célunk a fiatal kutatók országos vérkeringésbe való fokozottabb bevonása, a kutatói utánpótlás mozgósítása, a kapcsolatépítés lehetőségének megteremtése, illetve számukra, a lapunknál, hosszú távon publikációs lehetőség biztosítása. Szerencsére a szervezésben nem voltunk egyedül, a számos helyi vállalkozó, cég összefogása példaértékű volt, hiszen fantáziát láttak egy ilyen cél megvalósításának támogatásában. Nekik is szeretnénk köszönetet mondani.

Milyen programmal készülnek?
Elsősorban a hazai földtudományi doktori iskolák aktív hallgatóit és témavezetőiket látjuk vendégül. A plenáris előadásokat természet- és társadalomföldrajzi szekciók követik majd, amelyek tükrözik a fiatalabb kutatók érdeklődési körét és érintik a jelenkor számos fontos társadalmi-gazdasági-környezeti kihívását, a térbeliséget helyezve a középpontba. Előre is köszönjük előadóink felkészültségét és szakmai elszántságát, és kívánunk nekik hasznos és eredményes tanácskozást.

(Az október 1-én rendezendő konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a modgeo15@gmail.com címen lehet.)

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni