close
CímlapTudományKutatók Éjszakája 2022

Kutatók Éjszakája 2022

2022. szeptember 26.

Közel 200 programmal több, mint 10 helyszínen várja a Pécsi Tudományegyetem a tudomány és kutatások iránt érdeklődőket szeptember 30-án!

A koronavírus járvány is demonstrálta a tudomány fontosságát világunk jövőjének alakítása során. A kutatás-fejlesztés és az innováció; az új, tudásintenzív termékek előállítása Európa jövőbeli versenyképességének a záloga. Éppen ezért kiemelt fontosságú a kutató személyének bemutatása a társadalomnak és a fiatalok figyelmének felhívása a kutatói és fejlesztői karrier lehetőségére.
Az első Kutatók Éjszakáján még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat, 2021-ben viszont már közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2500 program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte közel félezer városban több mint egymillióan vettek részt a tudomány ünnepén.

A Pécsi Tudományegyetem közel 200 izgalmas programmal várja a látogatókat, több mint 10 helyszínen nyílnak ki idén is az Egyetem kapui, a laboratóriumok és kutatóhelyek ajtajai.

Kiket várnak? Mindenkit!
Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számít, a programok vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményeket, részt vehet valós kísérletekben.
A szervezők célja a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára bemutatni, hogy a tudományok milyen mértékben szövik át életünket, mindennapjainakt, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot. Ezen túlmenően támogassa a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsítse a tudományt, a tudományos és innovációs tevékenységet és a kutatói életpályát.

Részletes programkínálat: http://kutatokejszakaja.pte.hu

Regisztrálni a programokra péntek reggel 8-ig lehet.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni