close
CímlapEgészségügyPécsi Immuno-Onkológiai Napok 2023

Pécsi Immuno-Onkológiai Napok 2023

2023. március 06.

A daganatos megbetegedések kezelésében egyre nagyobb teret hódítanak azok az immunrendszert támogató módszerek, melyek segítségével a toxikus behatások helyett a szervezet saját maga próbál megküzdeni a tumorral.  A Pécsi Immuno-Onkológiai Napokat 5. alkalommal szervezték meg, azzal a céllal, hogy a módszerrel kapcsolatos legújabb klinikai eredményeket bemutassák. A rendezvényre az ország minden pontjáról várták az onkológus kollégákat és a társszakmák képviselőit.

A daganatos megbetegedések kezelésében egyre nagyobb teret hódítanak azok az immunrendszert támogató módszerek, melyek segítségével a toxikus behatások helyett a szervezet saját maga próbál megküzdeni a tumorral. A sugár- és a kemoterápia helyett a különböző gyógyszerekkel az immunrendszer működését próbálják visszaállítani. 

A Pécsi Immuno-Onkológiai Napokat most már 5. alkalommal szervezték meg, azzal a céllal, hogy a módszerrel kapcsolatos legújabb klinikai eredményeket bemutassák, valamint a gyógyító orvosok is minél több információhoz jussanak az immunrendszer működéséről, és arról, hogy hogyan lehet elérni azt, hogy a saját immunrendszerünk küzdjön meg a rákbetegséggel. Az immono-onkológiai módszerek nem mindenkinél és nem minden daganatos betegségnél hatásosak, ezért nagyon fontos a patho-diagnosztika is.  Az idei programban a többek között a mellékhatások menedzselése, a biológiai háttér, a finanszírozás és gyógyszerengedélyezés, valamint a rutin továbbképzés is terítéken volt.

UnivTV

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni