close
Címlap11. Fenntartható városok és közösségekSikerrel zajlott a XXV. Jubileumi Tavaszi Szél Konferencia

Sikerrel zajlott a XXV. Jubileumi Tavaszi Szél Konferencia

Az idei évben immár huszonötödik alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) nemzetközi tudományos eseménye, a Tavaszi Szél Konferencia. A jubileumi esemény szervezési jogát idén a Pécsi Tudományegyetem nyerte el, így a multidiszciplináris konferenciának május 6-8. között Pécs városa (Kodály Központ, Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont) adott otthont.

A rendezvény a magyar, valamint a határon túli doktoranduszok és fiatal kutatók számára nyújtott lehetőséget kutatási eredményeik bemutatására, továbbá személyes és szakmai együttműködések kialakítására. Az ország minden pontjáról, számos tudományterületről érkeztek a doktori képzésben részt vevő hallgatók, akik előadás vagy poszter formájában mutathatták be tudományos eredményeiket angol és magyar nyelven.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott dr. Miseta Attila rektor, Lengyel Miklós, nemzetközi képzési programokért felelős helyettes államtitkár, dr. Gál András Levente, a Doktoranduszok Országos Szövetsége alapító és tiszteletbeli elnöke, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, dr. Csernoch László, az Országos Doktori Tanács elnöke, dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnöke, Molnár Dániel, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, valamint Balogh Márton, a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat elnöke.

A köszöntőbeszédeket követően Pató Viktória Lilla, a DOSZ nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke mutatta be a szervezet külföldi, főként Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal hazánkban doktori tanulmányokat folytató doktoranduszok érdekképviseletét és közösségépítését magasabb szintre emelő DOSZ Nagyköveti Rendszert, melyhez kapcsolódóan a kinevezési ceremóniára szintén a konferencia megnyitójának keretében került sor. A szakmai programok mellett számos kulturális program fogadta az érdeklődőket, mint többek között a PTE Művészeti Kar művészeinek hangversenye, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed híres kiállításainak megtekintése. A konferenciára nagy érdeklődés mutatkozott. A szervezők 21 tudományos szekció mellett 2 poszterszekciót is kialakítottak, melyet poszterséta keretében tekinthettek meg az érdeklődők. A rendezvényre több mint 500 előadó érkezett. Díjak, különdíjakkal jutalmazták a legjobbakat (MILAB Különdíj, Hunexpert Különdíj).

Doktoranduszok Országos Szövetsége »

Doktoranduszok Országos Szövetsége

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni