close
Címlap4. Minőségi oktatásTudományos belső pályázatok a PTE-n

Tudományos belső pályázatok a PTE-n

 

A Pécs Tudományegyetem kiemelt célja a tudományos tevékenység támogatása, ennek erősítésére 2023. tavaszán belső tudományos támogatási programokat indított.

2023. áprilisában két típusú pályázat került kiírásra:

  • Kutatási Alap pályázatok,
  • Folyóirat szerkesztőségi pályázat.

A PTE Kutatási Alap pályázat segíti a PTE munkatársainak olyan ígéretes kutatásait, melyek külső pályázati forrás hiányában nem valósulhatnának meg és így belőlük közlemények sem születhetnének. A pályázat olyan kutatásokat támogat, melyek magas rangsorolású idegen nyelvű szakmai folyóiratokban történő publikációk megjelentetését eredményezik. A pályázatok a következő tudományterületeken kerülnek kiírásra: agrártudományok, állam- és jogtudományok, bölcsészettudományok, egészségtudományok, gazdálkodás- és szervezéstudományok, műszaki tudományok, művészetek és kapcsolódó interdiszciplináris tudományok, sporttudományok, természettudományok.

A Folyóirat szerkesztőségi pályázat célja a PTE legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező tudományos, lektorált, open access folyóiratai számára anyagi és szakmai-módszertani támogatás biztosítása annak érdekében, hogy a folyóiratok középtávon, egy átlagosan 3 éves fejlesztési program végére, alkalmassá váljanak az egyetemi rangsorok szempontjából is mérvadó adatbázisokba történő bekerülésre.

Pályázatbenyújtás: https://projektek.pte.hu/hu/belso-tudomanyos

Határidő: 2023. május 17.

UnivTv

UnivTv

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni