close
CímlapZöldEgyüttműködési megállapodás a fiatalok energetikai szemléletformálásáért és környezettudatosságáért

Együttműködési megállapodás a fiatalok energetikai szemléletformálásáért és környezettudatosságáért

2021. május 13.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a PTE KPVK, a Baranya Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a fiatalok környezettudatosságát megalapozó képzési, szakmai programok megvalósítására. A dokumentumot Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja, Dr. Őri László a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth Péter a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke írtak alá Pécsen a Megyei Közgyűlés dísztermében.

A résztvevők az együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy közösen kívánnak tenni a fenntarthatóságért és környezetvédelemért. A Pécsi Tudományegyetemen meglévő tudásra alapozva, közös akciókkal a fiatalok szemléletformálásában is aktívan részt kívánnak venni.

Dr. Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta,

helyi, regionális, nemzeti, valamint globális szinten is egyre sürgetőbbek a teendők. Épp ezért döntött úgy a közgyűlés tavaly, hogy Baranya megye elsőként csatlakozik a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez. Az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint, országhatárokra tekintet nélkül, a szélsőséges időjárás következményeit a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk

– mondta Őri László.

Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke az együttműködési megállapodással kapcsolatban kiemelte, hogy a fenntartható energiagazdálkodás megteremtése és környezeti értékeink megóvása olyan közös ügy, amelyért mindannyian felelősséggel tartozunk. A MEKH korszerű hatóságként örömmel támogat olyan kezdeményezéseket, melyek célja a szemléletformálás, a jövő nemzedékeinek környezettudatos képzése.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán hangsúlyozta, hogy

a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kiemelt feladatának tekinti, hogy működési területe társadalmi, kulturális, gazdasági fejlődését elősegítse, képzési, továbbképzési, kulturális, tudományos centrumként szerepet vállaljon a térségi fenntarthatóság erősítésében, és a társadalmi kihívásoknak eleget téve folyamatosan fejlessze képzési portfólióját, korszerű válaszokat, piacképes és jól hasznosítható tudást kínálva.

A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal az együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy az energia-  és környezettudatosság emelése, valamint a fenntartható, biztonságos és szuverén energiapolitika megteremtése érdekében, a rendelkezésére álló tudás és tapasztalat, kommunikációs, információs lehetőségek felhasználásával közreműködik az Egyetem és az Önkormányzat fenntarthatósági, valamint energia-és környezettudatosság fokozásával kapcsolatos közösen elhatározott teendőinek végrehajtásában.

 

PTE KPVK

PTE KPVK

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni