close
CímlapZöld"A klímaváltozás nem csak egy divat"

"A klímaváltozás nem csak egy divat"

2019. október 24.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés a szakterülete a PTE vietnámi származású díszdoktorának, Prof. Dr. Nguyen Huu Ninh-nek, aki 2007-ben az Éghajlat-változási Kormányközi Testület tagjaként Nobel-békedíjat nyert el. A 2009-ben a PTE díszdoktorává avatott professzor egy héttagú delegációval érkezett Pécsre, Miseta Attila rektor meghívására október 24-én.

A Nobel-békedíjas díszdoktor PTE-n tett látogatása jó folytatása lehet a több, mint egy évtizedes szakmai kapcsolatnak, amely az intézmény reményei szerint mindkét fél számára előnyöket tartogathat. Elsőként Miseta Attila köszöntötte a vendégeket, majd röviden összefoglalta az egyetem elmúlt tíz évét. Dr. Nguyen Huu Ninh magyarul köszöntötte az egyetem vezetését, mivel Magyarországon tanult és élt 12 éven át, jól beszéli a nyelvünket.

A professzorral készült interjú rövidesen olvasható lesz az UnivPécs.com-on, melyben főleg a klímaváltozással kapcsolatos kutatásáról kérdeztük. Dr. Nguyen arról beszélt, hogy a klímaváltozásra, klímakrízisre most kell reagálnunk, ez már nem csak egy divatirányzat, hanem a kérlelhetetlen valóság. „A tudományos kutatások eredményeit meg kell osztanunk az egyetemeken, és oktatnunk kell a fenntartható életvitelt. Együtt kell működnünk, Amerikától Ázsián keresztül Európáig, hogy a helyzet javuljon, de én optimista vagyok” – hangsúlyozta a díszdoktor.

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni