close
CímlapZöldKlímavédelmi kampány a PTE-n!

Klímavédelmi kampány a PTE-n!

2021. február 15.

Videókampányt hirdet a Pécsi Tudományegyetem négy külföldi partneregyetemével közösen a V4 Green Universities projekt keretében. A cél, hogy az egyetemek klímavédelmi programjaiban az egyetemi polgárok is részt vehessenek saját ötleteikkel.

A kampány keretében olyan, saját készítésű videók beküldésére biztatják a résztvevőket, amelyben megmutatják, hogy

mit tennének másként a PTE-n a környezettudatosabb, energiatakarékosabb, egészségesebb életmód kialakítása érdekében.

Az ötletek vonatkozhatnak egyetemünk működésére, de lehetnek általános érvényűek is, és bármilyen klímavédelemhez köthető témát érinthetnek.
A videók feltöltésre 2021. március 1. – május 3. között lesz lehetőség. A videókat a résztvevő egyetemek szakembereiből álló zsűri rangsorolja, emellett közönségszavazást is szervez, amelyhez a videókat a @zoldegyetem Instagramra profilra tölti majd fel a PTE Zöld Egyetem programja. A díjátadásra május 17-én kerül sor.
A Pécsi Tudományegyetem a legjobb videót egy Mi electric scooter essential elektromos rollerrel díjazza, emellett további 30 videó készítőjét jutalmazzuk 15 db napelemes kültéri powerbank-kal (Quazar Q-Solar cell, 10 000 mAh), valamint 15 db Mi Smart Band 5 aktívitásmérő karkötővel.
A videóversenyre regisztrálókat megajándékozzák egy ingyenes webinárium részvételi lehetőségével, ahol Kovács Tamás fényképész mester tart interaktív ismertetőt a videózás, digitális fotózás fortélyairól.
A verseny részletes leírása a PTE Zöld Egyetem weboldalán található meg.

 

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni