close
Címlap15. Szárazföldi ökoszisztémák védelmeMegtisztították az erdőt Tripammer-fa felé

Megtisztították az erdőt Tripammer-fa felé

Közel ötvenen szedték a szemetet április 11-én a Mecsekben a PTE Zöld Egyetem programjának szervezésében. Az akcióban a PTE I. számú Gyakorló Általános Iskolájának 2/c osztálya is részt vett, továbbá a Kancellária, a Tanárképző Központ, az Egyetemi Könyvtár, a Zöld Egyetem Program és a Mecsekerdő Zrt. munkatársai. Szükség is volt valamennyiük lelkesedésére, mert kitartó munkájuk nélkül a népszerű mecseki kirándulóhely környéke igencsak siralmas látvány maradt volna.

A csapat Árpádtetőről indult a Tripammer-fa felé, és a Melegmányi út mindkét oldalán összeszedték a kidobott hulladékot. A nevezetes kocsányos tölgyhöz autóval is el lehet jutni, és talán éppen az vonzza a szemetelőket, hogy kevésbé forgalmas ez az útszakasz. Ahogy az egyik ifjú környezetvédő fogalmazott:

“Azért jöttünk, hogy megtisztítsuk az erdőt!”

Elhasznált cipők, különböző mocskos, elrongyolt ruhadarabok a pólóktól a pulóverekig, rengeteg sörös- és energiaitalos aludoboz, eldobált csikkek, műanyag zacskók és szatyrok kerültek a zsákokba. A kb. 2,5 km-es útszakaszt gépjárművel csak 4 perc megtenni, ám a szeméttől megtisztítani az út két oldalát egy teljes délelőttbe telt.

További eseményekért és zöld tippekért érdemes a PTE Zöld Egyetem program weboldalát figyelni.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni