close

Zöld lépcsőfokok

19. Energiahatékonyság
2023. június 01.

A PTE Zöld Egyetem Program ,,Zöld lépések az egészségért – Lépcsőzz velünk Te is!" címmel kihívást hirdetett május 31-re. Az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontban és a Kancellária Szántó Kovács János úti épületébe szerveztek akciót: gyümölcsöt osztottak, és lépcsőzésre biztatták az érdeklődőket.

,,Zöld lépések az egészségért – Lépcsőzz velünk Te is!" volt a felhívás címe, melyre liftmatricákkal és hírlevéllel hívták fel az egyetemi polgárok figyelmét. A lépcsőzés pozitív élettani hatása megkérdőjelezhetetlen, ráadásul a PTE polgárok környezettudatos szemléletformálásához is hozzájárul, továbbá  az Egyetem energiamegtakarítási törekvéseit is  támogatni hivatott.
A kihívásra sokan reagáltak pozitívan, és

szorgosan szedték is a lépcsőfokokat.

Mindkét mostani kihívásban résztvevő épület négyemeletes, így a reggeli órákban némi erőfeszítést jelentett a legfelsőbb szintek meghódítása, de a dolgozók többsége örömmel választotta a lépcsőt a liftek helyett.

Ősszel a karokon és a kollégiumokban egy játékos kezdeményezéssel tervezik kiegészíteni a kihívást.

A mostanihoz hasonlóan arra invitálják a PTE polgárokat, hogy lift helyett használják a lépcsőt és aki ezt megteszi, annak egészséges meglepetéssel (alma, müzli) kedveskednek majd.
Addig is: minden zöld lépés számít!

 

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni