close
CímlapZöldZöldnek lenni jó!

Zöldnek lenni jó!

2022. június 08.

A Pécsi Jurisics úti Általános Iskola 3/b. osztálya különdíjat nyert a PTE Zöld Egyetem Program által meghirdetett a PTE Föld Napja – Zöldnek lenni jó!  „Öltözz zöldbe vagy öltöztesd zöldbe környezeted!” fotópályázaton. Közel kétszáz pécsi és egyetemi polgár küldte be színpompás virágos- és fűszerkertjének egy részletét vagy öltözött maga is zöldbe, ezzel hívva fel a figyelmet bolygónk védelmének fontosságára.

 

Hagyományainkhoz híven, de rendhagyó módon szerettük volna az idei évben a Pécsi Tudományegyetem és Pécs város polgáraival együtt ünnepelni a Föld Napját. A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindannyiunk jövőjéről szól” – mondta el Kulcsár Tünde, a PTE Zöld Egyetem Program programkoordinátora.

A Jurisics 3/b. osztálya virágfallal nevezett a fotópályázatra. A zöld színű virágkaspókkal rögzített fából készült keretet egy Apuka és kisfia saját kezűleg készítette és szerelte fel.  A gyerekek kedvenceiket hozták be az osztályterembe és szépen gondozzák azóta is a zöld és virágos növényeiket. Miután levirágoztak lehetőség lesz az iskola kertjébe is kiültetni a növényeket.


Az együttműködés szép példája, hogy a tanítónők ötlete alapján, szülői összefogással és a gyermekek segítségével fenntartható lesz egész évben, hogy zöldebb környezetben tanuljanak a diákok a tanórák alatt.
Az osztály tanítónői Papp Dóra és Penev Gabriella személyesen vették át Dr. Hegedüs Rékától, a PTE Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási és Marketing Iroda vezetőjétől a különdíjjal járó oklevelet és Élménykártyát. Az átadásra a PTE Tanárképző Központban került sor Dr. Hegyi Csaba festőművész, a PTE Művészeti Kar dékánhelyettese 1995-ben készült Széles horizont című műalkotása előtt.


A különdíjjal járó élményprogramra is sor került a gyerekek nagy örömére. Dr. Wirth Tamás, a PTE Botanikus Kert igazgatója vezette be a gyerekeket a különleges növények világába. A kaktuszok tetszettek a legjobban ezért egy-egy mini kaktuszt vittek haza emlékül az osztály tanulói.  A két tanítónő pedagógus nap alkalmából levendulát és gránátalmát választott. Bízunk benne, hogy a növények sokáig virágoznak és gyümölcsöt hoznak ahogyan a gyermekek plántálása és nevelése.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni