close
CímlapCovid-19Ezúttal másfél milliós adomány

Ezúttal másfél milliós adomány

Immár a harmadik jótékony adományátadás zajlik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az első alkalomról korábbi cikkünkben lehet olvasni. Azóta Mohácson is lezajlott egy nagy volumenű jótékony akció a kamara mohácsi elnökségének szervezésében, mely csaknem egymillió forint értékű adományt, utalványt és élelmiszercsomagokat foglalt magában.

December 18-án került sor a harmadik átadásra: ezúttal a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ Intenzív Osztályára érkezett egy

másfél millió forint értékű adománycsomag, melyben nagyrészt tárgyi eszközök, utalványok és élelmiszer voltak.

Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára szerint a vállalkozók felmérték a helyzet súlyát, és szükségét érzik, hogy segítséget nyújtsanak. „Elsősorban a napi munka során gyorsan használható dolgokat tettünk a csomagokba.” – tette hozzá Rabb Szabolcs. Dr. Kiss Tamás, a PTE KEK ITO vezetője hangsúlyozta, hogy a Klinikai Központon belül nem az ITO az egyetlen szervezeti egység, mely részt vesz a Covid-fertőzöttek ellátásában, de jól esik számukra a figyelem, hiszen megfeszített a munka. Azt is kiemelte: az adományoknak morális hatása is van, hiszen a dolgozók ennek révén is érzik, hogy értékelik a munkájukat.

Rabb Szabolcs szerint mindenképpen várható a folytatás – bár abban minden érintett egyetértett, hogy jobb lenne mindenki számára, ha az adományokra a járvány kedvező fordulata miatt nem is lenne szükség.
Az adományátadáson résztvevő Gyenis Krisztina osztályvezető ápolónő és Szatmári Brigitta osztályvezető-helyettes ápolónő arra hívták fel a figyelmet, hogy óvintézkedések betartása továbbra is fontos,

vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni