close
CímlapEgyetemi életVisszavárunk februárban

Visszavárunk februárban

2023. november 24.

Alumni Akadémiával zárta a Pécsi Tudományegyetem Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodája az őszi szemeszterben megrendezett gasztronómiai workshop programsorozatát, amelyen a résztvevők a sör, a méz, a bor és a csokoládé különleges világában mélyülhettek el.

A zárórendezvénynek a Tudásközpont konferenciaterme adott otthont, ahol elsőként dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte az intézmény alumni tagjait.

„A nyugati egyetemeken rendkívül komoly jelentősége van annak, hogy az Alma Mater tartja a kapcsolatot az öregdiákjaival. Az elmúlt években mi is komoly erőfeszítéseket tettünk abba az irányba, hogy növeljük alumni tagjaink számát, aktívan bevonjuk őket az egyetem életébe, illetve folyamatosan tájékoztassuk őket az intézményi fejleményekről” – mondta dr. Miseta Attila. Emellett kiemelte, a Pécsi Tudományegyetem életében

rendkívül fontos, hogy jó kapcsolatot, partneri viszonyt ápoljon a helyi vállalkozásokkal, melyre kiváló példa a most záruló alumni programsorozat.

A workshopok alkalmával a résztvevők olyan helyi termelőkkel ismerkedhettek meg, mint a Pécsi Sör, a Fürtös Méz, illetve a Pécsi Egyetemi Borbirtok, melyek mindegyike kiemelt hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. A programok ugyancsak nem titkolt célja volt, hogy népszerűsítse a tudatos fogyasztást, ennek szellemében az alumni tagok megismerkedhettek a fair trade csokolédátermeléssel is.
Az alumni rendezvények családias légkörben a K20 Kirakatban kaptak helyet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-nek vállalkozásösztönző programja részeként.

 „Büszkék vagyunk rá, hogy a Pécsi Diplomások Köre az egyetemi integráció óta működik egységesen ernyőszervezetként és több, mint 32 000 taggal büszkélkedhet” – mondta Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatója. Hozzátette, a tagok fele aktívan tartja is a kapcsolatot az anyaintézménnyel, rendeszeresen olvassák az alumni hírlevelet és örömmel vesznek részt az egyetemi programokon, például az évente egyszer megrendezett Alumni Konferencián, illetve a tavaszi és az őszi Alumni Akadémián.

„Az idei évben a gasztronómiára helyeztük a hangsúlyt, és mind a négy workshopunk teltházzal zajlott le ... Mivel ezek ennyire népszerűek voltak és sok jó ötlet felmerült a visszajelzésekben, jövőre is szeretnénk folytatni őket, februárban várhatóan egy teakészítő workshoppal fogunk újraindulni – tette hozzá Győrffy Zoltán.

A zárórendezvényen 100 regisztrált alumni vehetett részt Szemmelróth Cynthia, a Pécsi Tudományegyetem alumnájának Bevezetés a kávé világába című előadásán, melyen a kávé történetével, a Starbucks által képviselt fenntartható kávétermesztéssel, és természetesen finom kávékkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni