close
CímlapEgyetemi életAlumni-család

Alumni-család

2023. április 20.

Az alumni hazai és nemzetközi helyzetét vizsgáló 2022-es első konferencia után az Alumni–család konferencia – értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben címmel szervezett tanácskozást a PTE Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodája április 20-án.

„A Pécsi Diplomások Köre 2000 körül indult” – mondta Zóka Gréta, az Alumni Iroda munkatársa, majd hozzátette: „Ma már több mint 30 ezer fős tagsággal büszkélkedhetünk. Körülbelül ötezer külföldi hallgató is csatlakozott a PTE Alumni programjához, az összlétszám folyamatosan, évente ezres nagyságrendben növekszik. Nem engedjük el egykori hallgatóink kezét, hiszen már a diplomaosztókon is lehet regisztrálni az alumni rendszerbe.

„Alumni tagnak lenni egy jó lehetőség, természetesen vonzóak a partneri kedvezmények, de még vonzóbbak a hírek, az egyetemmel kapcsolatos friss információk, a programok közül kiemelkedik például az évente kétszer megszervezett Alumni Akadémia. Támogatjuk a kapcsolattartást, a nosztalgiázást, besegítünk akár az évfolyamtalálkozók szervezésébe is.

A vállalati kapcsolatok és társadalmi felelősségvállalás témájában dr. Cselik Bence a PTE KIG Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodájának menedzsere tartott előadást. Zalay Buda, a Körber Campus Pécs HR és kommunikációs szegmensvezetője a Körber és a PTE jelenlegi és jövőbeli kapcsolódásait járta körbe, majd a PTE Diplomás Pályakövetését is bemutatta dr. Sipos Norbert adjunktus, a PTE KTK külügyi igazgatója.

A tanácskozáson más egyetemek is lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák az alumni rendszerük működését, így a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről Balogh Barbara, a Hallgatói Szolgáltatások Központ vezetője, valamint a Szegedi Tudományegyetemről Schwimmer-Tóth Tímea, az SZTE Alma Mater alumni szakértője tartottak előadást. A Soproni Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem képviselői is részt vettek a tanácskozáson. Két kerekasztal-beszélgetésre is sor került, az első témája a Kártya vagy applikáció? témakört járta körül, vagyis  érvek és ellenérvek hangzottak el a kedvezményprogramok különböző formái mellett. A második kerekasztal címe Mit jelent az Alumni? volt. A PTE-n végzett, sikeres életutat bejárt hallgatókkal beszélgettek.

A délutáni programban Balatoni József, alias Jocó bácsi influencer és történelemtanár nyílt, őszinte és szórakoztató könyvbemutatóján Tibenszky Moni Lisa (Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezető) újságíró kérdéseire válaszolt. Jocó bácsi hihetetlen őszinteséggel mesélt pécsi egyetemi éveiről, kiemelve a kapcsolatok, kapcsolódások és élmények egész életére kiható szerepét.

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni