close
CímlapEgyetemi életSegítség és szórakozás

Segítség és szórakozás

2022. június 14.

Káprázatos produkcióra készül a PTE Táncegyüttese, ráadásul a látványos és lendületes est bevételét és az annak apropóján összegyűlt összeget egy transzport inkubátor beszerzésére fordítják majd. (Erről ebben az interjúban lehet részleteket olvasni.) Az esemény a Kodály Központban lesz, június 18-án 18 órától.

Az előadás a cirkusz világába kalauzolja el a nézőket változatos táncstílusok, akrobatikus elemek, látványos jelmezek segítségével. A porondon zsonglőrök, bűvészek, bohócok, állatok és sokan mások vonulnak fel, hogy elvarázsolják a publikumot és megfejtsék a színfalak mögött húzódó rejtélyt.

Az előadásban a táncok széles palettája jeleníti meg a cirkuszi számokat, kiegészítve a Táncegyüttes által korábban csoportszinten még nem használt eszközökkel, mint például az ugrókötél, a zsonglőr labda, a kártyatrükk vagy bűvészmutatvány. A porondon számtalan állat is színre lép, természetesen táncmozdulatokkal. A PTE Táncegyüttes mellett a PTE PEAC Cheerleading szakosztály felnőtt és utánpótlás csoportjai is bemutatkoznak, valamint meglepetés, Egyetemünkhöz szorosan kapcsolódó vendégművészek is színesítik a programot. 


Ezt az alkalmat a Táncegyüttes szeretné megragadni arra, hogy a szórakozást összekösse jótékonykodással, mégpedig a legkisebbeket megcélozva. Így esett a választás az Alapítvány az Egészséges Újszülöttekért azon céljára, mely egy szállító inkubátorhoz szeretné juttatni a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát.

A PTE Táncegyüttes minden egyes tagja reméli, sokan csatlakoznak hozzájuk a nézőtéren és az adománygyűjtésben is!

A babák biztonságos szállításáért

Az adománygyűjtés részleteiről: https://pte.hu/hu/inkubator

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni