close
CímlapEgyetemi életBúcsúznak a kínai hallgatók

Búcsúznak a kínai hallgatók

A kínai Hangzhou Normal University 60 hallgatója részére megrendezett nyári egyetem záró ünnepsége augusztus 9-én a PTE Vargha Damján Aulában egészen megható volt. Dr. Tarrósy István, a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság vezetője kínaiul köszöntötte a vendégeket, majd Prof. Dr. Heidl György, a Bölcsészettudományi Kar dékánja angolul fejezte ki reményét, hogy a két egyetem partnerkapcsolata továbbra is virágzó marad.

A korábbi nagysikerű nyári programok eredményeként idén már harmadszorra fogadta a PTE a Hangzhou Normal University hallgatóit, akiknek a nyári egyetemen való részvételét a Jack Ma Alapítvány támogatta. A kínai hallgatók a négy hetes ittlétük során az európai és magyar kulturális örökségről tanultak, valamint a neveléstudomány elméleti és gyakorlati alapjaival ismerkedtek meg. Az akadémiai programot a Bölcsészettudományi Kar biztosította, míg a nyári egyetem teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végezte.

A záró ünnepségen Dr. Heidl György dékán kiemelte, hogy „az egyetem a legmegfelelőbb hely a kulturális határaink átlépésére. Remélem, hogy egyetemeink tovább fejleszthetik gyümölcsöző együttműködésüket.” A kínai csoportot segítő magyar mentorok készítettek egy remek képes összefoglalót a nyári egyetemről, amely rengeteg mosolyt csalt az arcokra. A kínai hallgatók is készültek egy-egy prezentációval a Pécsen töltött egy hónap alatt szerzett élményeikről, Zhu Lijing és Yu Zhoucong számoltak be a hatvan hallgatót képviselve. Megosztották, mennyire tetszett nekik Pécs, az újszerű oktatási módszerek, hogy megtapasztalhatták a város kulturális örökségét, történelmi emlékeit, és ők is elhelyeztek egy emléklakatot a csoport nevében. A Hangzhou Normal University hallgatói és egy rövid műsorral is készültek, gyönyörű szépen elénekeltek egy magyar dalt.

Videó ⇒https://www.instagram.com/univpecs/

A nyári egyetem résztvevőinek szervezett fotópályázatra beküldött jobbnál jobb képek közül megnézhettük a legjobb harmincat, valamint az eredményt is kihirdették. Végül a hallgatók Heidl Györgytől vehették át a tanulmányaik sikeres elvégzését bizonyító okleveleket.

Kapcsolódó cikkek, videók:

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni