close

Fókuszban az informáltság

Idén több, mint 300 hallgató vett részt a PTE KTK-n szervezett iExpo fordított állásbörzén, ahol a résztvevők hat kategóriában versengtek egymással. A tavalyi rendezvényhez képest sokkal több volt a magyar és külföldi hallgatók együttműködéséből született projektmunka. A rendezvény egyik ilyen párosával, a Research and Data analysis kategória győzteseivel Bakos Brigitta Lillával és Saeed Dissivel beszélgettem, akik a kar gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatói.

Mesélnétek röviden a prezentációtokról?
Saeed Dissi: A kutatásunk a nagy történelmi gazdasági válságokra fókuszáltak, például az 1921-es és 2008-as nagy gazdasági világválságokra, a koronavírus járvány okozta válságra, valamint az eurózóna válságára. Azt szerettük volna elérni, hogy az emberek tudatosabbak legyenek azáltal, hogy ismerik ezeket az eseményeket és egyfajta útmutatóként tudják őket használni. Így amikor legközelebb befektetnek, visszagondolva az egyes válságokra, és a rendelkezésükre álló információk birtokában azt biztonságosabban tehetik meg.
Bakos Brigitta Lilla: Alapvetően

a kutatásunk célja az volt, hogy elméleti hátteret biztosítsunk a mindennapi emberek számára annak érdekében, hogy választ kaphassanak olyan kérdésekre, mint “Hogyan tudok felkészülni egy pénzügyi válságra? Mit tehetek közben?” Tehát a fókusz az informáláson és az információ szerzésen volt.

Ez volt az első alkalom, hogy részt vettetek az iExpo-n? Hogy éreztétek magatokat
SD: Nekem igen. Meglepően sok volt a résztvevő, különösen más karokról, nem számítottam ilyen nagyszabású rendezvényre. Nagyon érdekes volt, főként az, hogy milyen kreatívak tudnak lenni az emberek, amikor a gondolataikat, ötleteiket kell bemutatniuk.
BBL: Én korábban már részt vettem az iExpo-n egy másik projekttel, most is nagyon tetszett a rendezvény sokszínűsége. Még most, a második alkalom után is úgy gondolom, hogy ez a rendezvény nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség, ugyanakkor tavalyhoz képest az idei sokkal nagyobb volumenű volt.

Volt időtök, lehetőségetek körbenézni?
SD: Kicsit sikerült körülnéznem, random módra odamentem egy-két plakáthoz, megnéztem, elolvasgattam őket, leginkább kíváncsiságból. Sok barátom volt a kiállítók között, az ő standjaikat is meglátogattam. 

Volt esetleg kedvencetek?
SD: A Tamagotchis, az hihetetlenül érdekes és aranyos volt. A plakáton használt színek vonzották a tekinteteket. A csapat (képünkön lent - a szerk.) tagja volt két barátom, Tommy és Daniela is, a saját kategóriájukban pedig harmadik helyezést értek el. Az övék tényleg nagyon tetszett. Illetve a kriptovalutás, ami szintén első helyet nyert a saját kategóriájában.

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni