close
CímlapEgyetemi életiExpo finom győzelemmel

iExpo finom győzelemmel

2022. május 05.

iEXPO fordított karrierbörzét rendezett a Pécsiközgázon működő Alkalmazott Tanulások Központja (CAL) május 4-én, a Halasy-Nagy József Aulában. Ez a második ilyen esemény, az első után a koronavírus-járvány miatt kényszerszünetet kellett tartania a szervezőknek. Idén összesen 21 hallgatói csapat állította ki tavaszi féléves projektmunkáinak eredményét, melyeket a kar céges partnerei értékeltek. 

“Kiváló, megoldásorientált szakemberek képzése a Pécsiközgáz missziója”

- mondta el üdvözletként dr. Takács András, a PTE KTK dékánhelyettese, majd kiemelte, hogy a kar számára a helyi gazdaság és a fenntarthatóság kiemelten fontos. “Ez a vállalati együttműködéseink alapja is, a cégek aktív részesei a képzési folyamatnak” - hangsúlyozta a dékánhelyettes. A teljes szemesztert felölelő projektben több, mint 30 oktató vett részt, közülük a projekt motorjai dr. Putzer Petra és dr. Rideg András voltak.

A termet betöltve  három sorban vonultatták fel a hallgatói ötleteket, a vállalati partnerek pedig  - HR-Rent, Prohuman, Prohyl  Kft., BAT Pécsi Dohánygyár Kft., OTP Bank Nyrt., Körber Hungária Kft., LAFARGE Cement Magyarország Kft. -  unicoin-okat osztottak ki azok számára, akiket valami miatt érdekesnek tartottak. Minden partner három unicoin-nal rendelkezett, így nem volt mindegy, melyik kiállító mennyit zsebel be egy-egy zsűritagtól. 

Az ötletek alapvetően égető vagy bosszantó mindennapi problémákra koncentráltak, közülük több a klímaváltozáshoz, az egészséges táplálkozáshoz is köthető, vagy éppen a megfelelő minőségű és mennyiségű víz fogyasztását hivatott elősegíteni.

A kiállított projektek között volt többféle, új megközelítést alkalmazó tanácsadói tevékenység, parkolást segítő alkalmazás, okos flaska és okos pohár - utóbbi az italba került kábítószer kimutatására is szolgálna, az időjárásra reagáló okos tükör, és még sorolhatnánk.

A harmadik helyet - és vele a csapatonként 20-20.000 Forintos ösztöndíjat - a ​Ztr consulting és az okos szonda karkötő kitalálói szerezték meg.
A második helyre a Parkol Low nevű projekt lett, egy 50.000 Forintos ösztöndíjat kapva ezzel.

Az első helyet a Grazy Boxes projekt érdemelte ki, az ötletgazda Gellén Elizabeth 80.000 Forintos ösztöndíjban részesült.

Ez az egyébként már működő vállalkozás éppen a helyi termékekre épülő gasztronómiai élményt adó “csipegetőbox”-szolgáltatás, mely éppen azokat a trendeket - helyi gazdaság, fenntarthatóság) erősíti, melyeket a KTK a maga számára is kijelölt. a nyertessel interjú ezen a linken olvasható!

A partnerek értékes különdíjakat is kiosztottak.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni