close
CímlapEgyetemi életIndonéz kiválósági ösztöndíjjal érkeztek

Indonéz kiválósági ösztöndíjjal érkeztek

2021. szeptember 21.

Az indonéz kormány által idén első ízben meghirdetett kiválósági ösztöndíjat (Indonesian International Student Mobility Awards - IISMA) elnyert 41 PTE-re érkező hallgatónak szervezett orientációs programot a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája szeptember 20-án az impozáns dr. Halasy-Nagy József Aulában. A tehetséges ösztöndíjasok a 2021/22-es tanév őszi szemeszterét töltik Pécsett.

A Pécsi Tudományegyetem elnyerte a lehetőséget, hogy részt vegyen az indonéz kormány kiválósági ösztöndíj programjában, amelyre 240 egyetem pályázott a világ minden részéről. Óriási verseny folyt a programba való bekerülésért a nemzetközi felsőoktatási piacon, hiszen mindössze 60 egyetem került kiválasztásra fogadóintézménynek. A PTE részvétele a kiválósági ösztöndíjprogramban hozzájárul az indonéz egyetemekkel való együttműködések elmélyítéséhez és nagymértékben növeli az egyetem nemzetközi elismertségét. „A Nemzetközi Igazgatóság az évek óta sikerrel futó study abroad programmal pályázott.

A fogadóegyetemek közül globálisan a PTE-re érkezett az egyik legnagyobb hallgatói csoport, összesen 41 fő, ami nagy örömünkre szolgál”

– tudhattuk meg Dr. Pozsgai Gyöngyitől, a Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda vezetőjétől.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy az első évben 1000, majd a következő évtől kezdve évente 10.000 indonéz hallgató szerezzen a világ legkiválóbb egyetemein olyan szakmai és multikulturális ismereteket, melyeket kitűnően hasznosíthatnak a tanulmányaik, majd a munkavégzésük során. A most érkezett hallgatók a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, valamint a Közgazdaságtudományi Kar által kínált kurzusokon vesznek részt az őszi szemeszter során.

Az orientációs programon elsőként dr. Szűcs Krisztián, a Közgazdaságtudományi Kar általános dékánhelyettese köszöntötte: „Reméljük, hogy a kurzusaikon megszerzett tudásukat hasznosítani tudják majd, és bízunk benne, hogy jól érzik majd magukat itt!

Az első visszajelzések a tanáraiktól nagyon pozitívak, tudásuk, a képességeik és tapasztalataik pedig kiválóak!”

– emelte ki a dékánhelyettes.

Az lelkes indonéz hallgatók érdekes információs előadásokon tájékozódhattak a BTK-ról, a KTK-ról az adminisztratív teendőikről, hasznos tudnivalókról, a Pécs és a régió kínálta gazdag kulturális életről és lehetőségekről, valamint az ösztöndíjas „bakancslistáról”, továbbá megismerkedhettek az őket segítő magyar és indonéz mentoraikkal, egy-egy tanárukkal és a Nemzetközi Igazgatóság készséges munkatársaival is.

A PTE is részt vesz az indonéz kiválósági ösztöndíj programban »

Tóth Mariann

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni