close
CímlapEgyetemi életHogyan legyél sikeres az álláskeresésben és a munkádban?

Hogyan legyél sikeres az álláskeresésben és a munkádban?

2024. március 27.

A hallgatói karrierút sikerének egyik mércéje, hogy a diplomaszerzést követően a frissen végzett fiatal megtalálja-e a számára ideális állást, és az adott munkahely kultúrájába beilleszkedve önazonosan, szakmailag és emberileg is meg tudja állni a helyét. Ennek megsegítésére, támogatására indította el és szervezte meg második alkalommala PTE OIG Karrier Iroda a „kiléPTEtő” háromnapos programsorozatot március 20-22-én

A kiléPTEtő célja az volt, hogy megkönnyítse a végzősök számára a munka világába történő kilépést, támogassa az álláskereséshez és munkahelyi beilleszkedéshez szükséges kompetenciáik fejlesztését.

„Nem akarunk félig élni!” - Z generáció a munkaerőpiacon kerekasztal-beszélgetés
A kiléPTEtő első napja az Innováció-menedzsment és Gazdaságkapcsolati Igazgatósággal közösen szervezett KarrierEst rendezvénynek is helyt adott, amelyen egy izgalmas kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg az érdeklődők. Az eseményt a Prodiák Iskolaszövetkezet támogatta.
A beszélgetés meghívottjai között HR vezetők, egyetemi oktató, médiakutató, cégvezető és végzős diák is szerepelt, akik így különféle aspektusból, különböző szemüvegeken keresztül tudták megvizsgálni a generációs különbségekből fakadó munkahelyi kihívásokat, a Z generációs munkavállalók elvárásait, igényeit, motiválási és megtartási lehetőségeit. A hallgatók aktív részesei voltak ennek az estének, így ők is feltehették kérdéseiket és választ kaphattak a témába vágó, őket foglalkoztató kérdéseikre.
A visszajelzések során a résztvevők kiemelték a közvetlen hangulatot, a nyílt, támogató kommunikációt, és hálásak voltak, amiért a szervezők a témában érintett, gyakorlati tapasztalatokat megosztó előadókat hívtak meg a beszélgetésre:

„Nagyon tetszettek a történetek, amiket meséltek az előadók, sokkal jobban megmaradnak nekem így az információk. Örülök, hogy a munkáltatói oldalról is hallottam fontosságokat, és pozitív megerősítést is kaptam.”

Onboarding - munkahelyi beilleszkedést segítő workshop
A kiléPTEtő második napján, a végzősök egy kiscsoportos workshop keretében, játékos, interaktív feladatok segítségével tanulhattak és fejleszthették azokat a készségeiket, amelyek által magabiztosabbá válhattak, emellett könnyebben vehették az új munkahelyre való beilleszkedés kihívásait. A workshopot a Karrier Iroda trénere és a Prohuman HR Generalistája, egy munkáltatói visszajelzések alapján összeállított tematika mentén tartotta. A résztvevők 100%-ban elégedetten hagyták el a helyszínt, rengeteg hasznos infóval, élménnyel gazdagodva.

„Zseniális volt a foglalkozás, rengeteg hasznos infót viszek magammal” – fogalmazott az egyik résztvevő.


kiléPTEtő tanácsadások

A kiléPTEtő harmadik napján a hallgatóknak lehetőségük volt egyénileg is segítséget kérni, így önéletrajzírás, állásinterjúra való felkészítés, karriertervezés grafológiával témában személyes tanácsadásokon vehettek részt. A bátrabbak, angol és magyar nyelven, próbainterjús szituációkban is kipróbálhatták magukat. A résztvevők a program kapcsán az alábbi visszejelzéseket osztották meg velünk:
„Nagyon kedves és felkészült volt az interjúztató, felkészített mindenre. A jegyzeteim alapján a közelgő gyakornoki interjúkra úgy érzem sok hasznos információt sajátítottam el. Kicsit jobban bele tudok látni a HR fejébe általa.”

„Sokkal magabiztosabban megyek el az állásinterjúra, megismertem az alapokat, amiket érdemes beépítenem, és személyre szabott tanácsokat is kaptam.”

„Sok odafigyelést kaptam, hihetetlen, hogy mennyi mindent elárul rólunk az írásképünk. Igyekszem majd a megbeszéltekhez tartani magam, mert szuper visszajelzéseket kaptam. :)”
Aki részt vett a programokon, egyértelműen nem bánta meg, hiszen védett egyetemi közegben olyan visszajelzéseket, támogatást és „élesben” is használható eszközöket kaphatott, amelyeknek segítségével felkészültebben, magabiztosabban léphet ki a munkaerőpiacra.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni